MENU

Monimuotoisessa ja motivoivassa yrityksessämme huolehdimme työntekijöidemme ammattitaidosta ja työn ilosta. Olemme välittävä työyhteisö, joka tarjoaa aina monipuolisia töitä ja palveluja – hyviä kehittymismahdollisuuksia unohtamatta.

Tule meille!

Keittiöpäällikkö Mikko Sievers

Ravintola Elmstreetin keittiöpäällikkö Mikko Sievers on ollut Palmian palveluksessa vuodesta 2000 lähtien. Hänellä on kokemusta useista toimipaikoista ja hän kiitteleekin työnantajansa joustavuutta.

Joustoa puolin ja toisin

- Palmia on hyvä ja joustava työnantaja. Työskentelin aiemmin Kallion virastotalolla, Kuntatalolla, Tilastokeskuksessa ja juhlapalveluissa. Kolmen lapsen isänä arvostan sitä, että lasten syntymän jälkeen sain vaihtaa toimipistettä ja siirtyä päiväpainotteiseen työhön. Muutenkin työkierto on hyvä asia erityisesti esimiestehtävissä. 3-4 vuotta yhdessä paikassa on hyvä aika, keittiöpäällikkö Mikko Sievers sanoo.

- Tarvitsemme jatkuvasti uusia keittiöammattilaisia. Hyvä fyysinen kunto, paineensietokyky, laaja ammattitaito, joustavuus ja ahkeruus ovat asioita joita arvostan työntekijöissä, Mikko summaa.

Työkavereita ja asiakasta kuunnellen

Marraskuussa 2015 avatussa ravintola Elmstreetissä käy päivittäin noin 450-500 ruokailijaa erilaisista yrityksistä. Viihtyisä ravintola sijaitsee Helsingin Vallilassa.
- Meillä lounastajien tarpeet ja mieltymykset vaihtelevat: osa on tarkka ravitsemuksellisista asioista, osa kaipaa helppoa jahyvää lounasta työpäivän keskelle. Tarjoamme myös kokous-, tilaus- ja juhlatarjoiluja, Mikko kertoo.

Työtyytyväisyys syntyy Palmialla arjen teoista. Viihtymiseen tarvitaan paljon vuorovaikutusta ja kykyä kuunnella henkilöstöä – ja asiakasta.
- Suunnittelemme ja kehitämme ravintolatoimikunnassa tarjontaamme ja palvelujamme yhdessä asiakkaiden kanssa. Erilaiset teemaviikot, kuten Meksiko tai Aasia ovat olleet suosittuja, Mikko kertoo. - Myös tuotekehitys on suuressa organisaatiossa tärkeässä osassa. Kuulun tuotekehitystiimiin, jossa kehitetään yhdessä muiden ravintoloidemme keittiöpäälliköiden kanssa Palmian ruokatuotetta.

Henkilöstöpäällikkö Sanni Alajääski

Palmian HR ja työsuojelu -kokonaisuutta johtava Sanni Alajääski tuli taloon työsuhdepäälliköksi keväällä 2014. Sanni tuli keskelle isoja muutoksia, kun entisen kaupungin liikelaitoksen yhtiöittämistä valmistetiin täyttä päätä. Kun yhtiö starttasi, alkoi uuden strategian valmistelu. Samassa muutoksessa HR:n rooli kasvoi kertaheitolla, kun se otettiin osaksi johtoryhmää.

Palvelusektorilla HR saa vastuuta

Sanni on työskennellyt aiemmat kymmenen vuotta eri HR-tehtävissä, joissa vastuuta tuli askel askeleelta lisää. Hän pitää nykyisestä HR:n vastuullisesta asemasta Palmiassa.
- Oma liiketoimintaymmärrykseni on kasvanut johtoryhmätyöskentelyn myötä rutkasti ja pääsen katsomaan asioita nyt isosta kuvasta. Vaikutusmahdollisuudet ovat suuret. Uuden strategian myötä myös liiketoimintojen väliset toimintatavat kehittyvät, ja olemme mukana viemässä uutta päällikkö- ja esimiestasoille.

Nykyisessä organisaatiossa Alajääski johtaa kymmenpäistä HR-osastoa.
- Jos puhutaan omasta johtamistyylistäni, niin olen enemmän valmentava kuin käskyttävä tai määräävä esimies. Toki taustalla ovat asetut tavoitteet ja niiden saavuttaminen. Tiimimme on hyvä; vastuutan ja luotan alaisiini, ja meininki on kohdallaan, Alajääski kertoo.

Kilpailluilla työmarkkinoilla rekrytointi haastaa

Palmian edustamat toimialat ovat kilpaillut, mutta yrityksen tavoitteena on tuplata liikevaihto viiden vuoden aikana. Kasvun yhtenä haasteena HR:n näkökulmasta on onnistuneet rekrytoinnit.
- Esimiehet hoitavat operatiivisen tason rekrytoinnit pääosin itse, mutta olemme heidän kanssaan tehneet yhteistä brändityötä, ja koko organisaatio on otettu mukaan arvokoulutuksiin ja toimintatapojen luomiseen.

- Monilla edustamillamme aloilla isona haasteena on mm. hakijoiden kielitaito. Palmian henkilöstöstä noin 30 prosenttia puhuu äidinkielenä muuta kuin suomea tai ruotsia. Se on haaste, mutta tuo myös mielekkyyttä työhön. Henkilöstön resursoinnin näkökulmasta haasteena on myös se, että ovatko tulevat osaamistarpeet samoja kuin aiemmin toimintasektoreillamme.

Vastaanottaja: