MENU

Energianhallinta

Työntekijä tarkkailee tietokoneen ruuduilta eri tilojen energiankulutusta.

Energianhallinta on tekniikkaa, asumisen mukavuutta ja ekologisuutta

Energianhallintapalveluissa katsotaan kiinteistön automaatiota, tekniikkaa ja olosuhteita yhtenä kokonaisuutena. Kun rakennuksen säädöt ovat kohdillaan ja energia-asioihin liittyvät remontit tehty ajallaan, kiinteistö on energiatehokas ja hyvä käyttää.  

Energianhallintapalvelut tuovat kiinteistön nykyaikaan

"Etävalvontapalvelut ovat nykyaikaa. Asiakkaan kanssa pyrimme laittamaan automaatioasiat sellaiseen kuntoon, että sisäilmastoon pystytään vaikuttamaan. Sisäilmaominaisuudet ovat asiakkaille yhtä tärkeitä kuin kulutusasiat ja energiatehokkuus".

Energianhallinta kiinteistöissä on tätä päivää ja tulevaisuutta. Energia-asioiden taustalla on niin päästötavoitteita kuin EU:n luomaa painettakin, joten kiinteistöjen energianhallinnassa oikea aika toimia on juuri tänään. 

Alalla on entistä enemmän toimijoita ja ymmärrys aiheesta on lisääntynyt: nyt tajutaan, että energiansäästäminen tarkoittaa paitsi rahan säästöä, myös parempia olosuhteita ja mukavuutta. 

Töitä riittää kyllä. Suomessa on satoja tuhansia asuinkerrostaloja, liikekiinteistöjä ja toimitiloja, jotka rakennuksina vaativat energiankäytön kartoitusta. 

Tunnemme kunnan kiinteistöt ja meillä on kokemusta pitkäaikaisesta energianhallinnan palveluiden kehittämisestä.  Ymmärrämme automaation selvityksen tärkeyden, meillä on keinot sisäilman arviointiin ja tiedämme, millainen energiaremontti tarvitaan mihinkin kiinteistöön. 

Energianhallintapalveluissamme toimimme viisiportaisen mallin mukaan.

1. Automaatioselvitys
2. Sisäilmaston arviointi
3. Etähallintapalvelut
4. Raportointipalvelut
5. Energiaremontti 

Automaatioselvitys 

 • Rakennusautomaatio ohjaa esimerkiksi lämpötiloja, ilmanvaihtoa ja valaistuksia. Moderni rakennusautomaatio on etähallittavaa. Arvioinnin avulla löydetään rakennusautomaation kehityskohteet. Asiakas saa samalla käsityksen siitä, mitä hänen nykyisen järjestelmänsä päivittäminen tulisi maksamaan.  
 • Voimme toteuttaa remontin, ottaa kohteet etähallintaan sekä tehdä esimerkiksi huoltokirjan edellyttämän raportoinnin 

 Sisäilmaston arviointi 

 • Voimme viedä asiakkaan tiloihin mittaussalkun ja antureita, joilla vaikkapa viikon ajan mitataan olosuhteita: lämpötilaa, suhteellista kosteutta, CO2-pitoisuuksia ja valoisuutta
 • Raportin avulla nähdään miten olosuhteet muuttuvat eri vuorokausien ja viikonlopun aikana ja mitä muutoksia tulee, kun tiloissa on paljon ihmisiä.  
 • Kun tunnetaan olosuhteet ja niiden muuttuminen, voidaan tehdä toimenpidesuosituksia 

Etähallintapalvelut 

 • Etähallinnan avulla reagoidaan hälytyksiin nopeasti
 • Olosuhteita säädetään ja optimoidaan jatkuvasti, jolloin tavoitteisiin päästään paremmin 
 • Mittaukset automatisoidaan, ja raportit näkyvät tietoturvallisessa portaalissamme 

Raportointipalvelut 

 • Ennen kuin arvioidaan järjestelmiä ja tehdään toimenpidesuosituksia, on hyvä käydä läpi kulutustiedot noin 3 vuoden ajalta
 • Asiakkaan kanssa tarkistetaan lämmön, sähkön, veden ja kylmän nykykulutukset. Tarkistamme mittaroinnin tason ja etäluettavuuden. 

Energiaremontti 

 • Kaikkien selvitysten ja toimenpiteiden tarkoitus on löytää energiansäästöjä ja olosuhteiden parannuksia. Voimme toteuttaa remontit avaimet käteen-periaatteella 

Lähdemme aina liikkeelle siitä, että katsomme, millaisesta kohteesta, tilauksesta tai toimeksiannosta on kyse. Pitkän kokemuksemme ansiosta osaamme arvioida, mitä kiinteistö energianhallinnan puolesta tarvitsee voidakseen hyvin ja kestääkseen pitkään.  

"Energia-asiat ovat rakennuksissa ja kiinteistöissä äärimmäisen tärkeitä. Ymmärrys on lisääntynyt: nyt tajutaan, että energiansäästäminen tarkoittaa paitsi rahan säästöä, myös parempia olosuhteita ja mukavuutta".

Ota yhteyttä

Palmian myynti

Myyntipalvelu

[email protected]

Lähetä viesti

Vastaanottaja:

Tutustu myös seuraaviin palveluihin