Ajankohtaista

Ilmastoannos-kampanja Palmian ravintoloissa 25.10-28.11.

25.10.2021 08:09

Ilmastoannos-kampanja on osa ravintoloiden ympäristötyötä ja tuommekin kampanjan aikana ilmastoannokset näkyville lounasvalikoimaamme.

Ilmastoannos-merkki voidaan antaa ruoka-annokselle, jonka raaka-aineiden yhteenlaskettu hiilijalanjälki on enintään 1,0 kg CO2e, eli alle nykyisen suomalaisen keskiarvon. Merkillä viestittävä ilmastovaikutus pitää sisällään annoksessa olevien raaka-aineiden yhteenlasketun hiilijalanjäljen. Se ei huomioi esim. ruoan valmistuksen ja säilytyksen energiankulutusta, jätehuollon päästöjä tai kuljetusten hiilijalanjälkeä. Myöskään juomia, leipää, lisäkesalaattia tai kahvia ei lasketa merkin raja-arvoon mukaan.

Päivittäiset ilmastoannoksemme on merkitty lounaslistaan #ilmastolounas -tekstillä.

Kampanjassa ovat mukana seuraavat ravintolat: Kaupungintalon ravintola, Svengi, Osmo, Malmitalo, Puro, Töölö 49, Huoltamo (Yle), Onnikka, Loft 33, Greenport, Kampin rafla ja Merta

  • Keskivertosuomalaisen ruoan hiilijalanjälki on noin 1,75 tonnia CO2e vuodessa, eli noin 4,8 kg CO2e päivässä. Leijonanosa ilmastovaikutuksesta syntyy lihasta (37 %) ja maitotuotteista (36 %).
  • Sekaruokavalion ilmastovaikutusta voi pienentää keskimäärin noin 30–40 prosentilla, kun muuttaa ruokavaliota ravitsemussuositukset täyttäväksi ja kasvisvoittoisemmaksi.
  • Ravitsemus on ruoan päätehtävä, ja hyväravitsemus on kestävän kehityksen ulottuvuus. Lihan kulutuksen vähentäminen ja kasvisruoan lisääminen ovat avainasemassa länsimaisen ruokavalion ilmastovaikutuksen pienentämisessä, ja näillä on myös hyviä terveysvaikutuksia.

Tehdään yhdessä ruokailusta vastuullisempaa ja ympäristöystävällisempää!

Tiesitkö, että ympäristötavoitteita tukeaksemme olemme arvioineet ruoan hiilijalanjäljen Kaupunkiympäristötalon Ravintola Merrassa yhteistyössä Helsingin kaupungin ympäristöpalveluiden ja Suomen ympäristökeskuksen kanssa? Laskenta toteutettiin osana CANEMURE-hanketta ja sen tuloksista tullaan viestimään loppuvuodesta 2021.

Lue lisää CANEMURE-hankkeesta: https://helsinginilmastoteot.fi/venture/canemure/

// %>