Ajankohtaista

Palmian ravintolat ja kahvilat osallistuvat Kamukuppi-pilottiin

23.02.2021 14:31

Helsingissä etsitään konkreettisia keinoja kertakäyttöisen muovin vähentämiseen testaamalla uudelleenkäytettävää take away -kahvikuppia ja panttisysteemiä. Ympäristöministeriö on myöntänyt pilotille rahoitusta, sillä EU tulee kieltämään kertakäyttöiset muovituotteet vuoden 2021 aikana ja korvaavia ratkaisuja kaivataan vähentämään kertakäyttömuovin kulutusta.

Tulevana keväänä helsinkiläisillä kahvila-asiakkailla on mahdollisuus testata uudelleenkäytettävää take away -kahvikuppia kun “Kamukuppi” -pilotti starttaa 14 kahvilassa ja lounasravintolassa. Asiakas voi take away -kahvin ostaessaan valita pantillisen, uudelleenkäytettävän Kamukupin. Pantti hyvitetään asiakkaalle, kun hän palauttaa kupin mihin tahansa pilottiin osallistuvista kahviloista.

Uudelleenkäytettävät kahvikupit sekä panttisysteemin toimittaa startup-yritys Kamupak, joka on tuonut markkinoille jo uudelleenkäytettävän take away -lounasrasian. “Pantilliset noutorasiat on otettu markkinoilla vastaan erinomaisesti ja suosituimmissa asiakasravintoloissa jopa 50% noutoruokailijoista on korvannut kertakäyttöpakkauksen Kamupakilla. Olemme iloisia, että palvelua saadaan pilotoitua myös kahvikuppien puolella yhdessä rohkeiden edelläkävijä kumppaneiden kanssa”, kertoo Kamupakin toimitusjohtaja ja perustaja Iida Miettinen.

Pilotti rahoitetaan osittain Ympäristöministeriön Muovitiekartta -hankkeesta, jossa yhtenä tavoitteena on löytää uusia ratkaisuja vähentämään kertakäyttöisten muovituotteiden kulutusta take away -myynnissä. Kokeilun tarkoituksena on arvioida uudelleenkäyttettävän kupin ympäristövaikutuksia sekä kerätä dataa ja palautetta kupin käytöstä.

Inspiraatiota pilottiin on saatu ulkomailta vastaavista kokeiluista ja palveluista ja taustalla on Euroopan komission päätös kieltää kertakäyttöiset muovituotteet viimeistään kuluvana vuonna 2021.

Kolmen kuukauden pilottiin osallistuu Palmian kahviloita ja henkilöstöravintoloita, Kaivopihan Unicafe sekä Pauligin Kulma & Juvenes. Pilotin toteuttavat Kamupak ja Avanto Venturesin vetämä LOOP ekosysteemi, yhteistyökumppaninaan Helsingin kaupunki ja Borealis.

Lue lisää Kamupakista: kamupak.fi

Lataa tiedostot

Kamukuppi-tiedote, helmikuu2021.pdf (pdf, 110 kb)

// %>