Ajankohtaista

ResQ Club auttaa vähentämään hävikkiä Palmian ravintoloissa

6.02.2020 08:13

Palmian ravintoloissa myydään hävikkiruokaa joko ResQ Club -sovelluksen kautta tai kilohinnalla lounasajan päätyttyä. Ostamalla ylijäämäruokaa autat vähentämään hävikkiä sekä ympäristön kuormitusta. Samalla helpotat taloutesi ruokahuoltoa arjen kiireissä. 

Pelasta hävikkiruokaa ResQ Clubin sovelluksella

Palmian ravintoloissa on käytössä ResQ Club -palvelu, jonka kautta hävikkiruokaa myydään annoksina mukaan edulliseen hintaan. ResQ Clubin kautta myytävä ruoka ei ole ollut linjastossa esillä ja se on aina jäähdytetty ja kylmäsäilytetty asianmukaisesti. ResQ Clubia on hyvin helppo käyttää mobiilisovelluksella. 

"ResQ Club on suomalainen ruokahävikkiä vastaan taisteleva kasvuyritys. Yhdistämme ravintolat, kahvilat ja ruokakaupat kuluttajiin, jotka arvostavat laadukasta ja edullista ruokaa. Ruoka-alan toimijat pystyvät vähentämään ruokahävikkiään tuntuvasti ResQ:n avulla, keskimäärin markkinapaikallamme myydään 65% kaikista tarjotuista annoksista." (https://www.resq-club.com/fi/

Vuoden 2019 aikana yhdeksässä Palmian ravintolassa on myyty annoksia ResQ-sovelluksen kautta. Vuonna 2019 ResQ-annoksia myytiin ravintoloissamme huikeat 3751 kpl, joka vastaa 9378 kg säästettyjä CO2-päästöjä. Luku perustuu Luonnonvarakeskuksen arvioon, jonka mukaan yhden ruoka-annoksen valmistus teettää keskimäärin 2,5kg CO2-päästöjä.

Tällä hetkellä ResQ Club on käytössä mm. Loft33:ssa, Elmstreetillä, Kallion korttelissa, Purossa, Konservatoriossa ja Hämeenlinnan sairaalan henkilöstöravintolassa. Vuoden 2020 aikana ResQ Club otetaan uutena palveluna käyttöön ainakin Riihimäen sairaalan henkilöstöravintolassa sekä Helsingissä Kallion virastotalon ravintola Kavissa.

Kaiken kaikkiaan Suomessa ResQ Clubin kautta myydyt annokset vähentävät CO2-päästöjä 273 tuhatta kiloa kuukaudessa, joka tarkoittaa esim. 44 matkaa maailman ympäri autolla, 227 lentoa Helsingin ja New Yorkin välillä tai 43 tuhatta kiloa herkullista ruokaa. Lue lisää: https://www.resq-club.com/fi/

Hävikkiruokaa kilohinnalla mukaan

Joissakin Palmian lounasravintoloissa on mahdollista ostaa hävikkiruokaa mukaan lounasajan päätyttyä kilohinnalla. Ostettava ruoka pakataan lounaslinjastosta ravintolasta saataviin rasioihin ja ruoasta maksetaan kilohinnan mukaan. Kysy lisää omasta ravintolastasi.

Hävikkiruoka pakataan ympäristöystävällisiin pakkauksiin

Palmian ravintoloissa käytetyistä kertakäyttöastioista jo lähes 90 prosenttia on valmistettu kompostoituvista kierrätysmateriaaleista. Biojätteen mukana voidaan hävittää mm. kertakäyttöiset kahvikupit, kuppien kannet, lautasliinat, bagassiastiat ja aterimet. Musta muovi ja kirkas muovi hävitetään muovijätteen mukana.

Lue lisää Monessa mukana -blogista: https://monessamukana.palmia.fi/blog/entistä-vastuullisempia-hankintapäätöksiä

Uutiseen liittyvät palvelut

// %>