Ajankohtaista

Sydänmerkki on merkki hyvästä ruoasta

16.01.2020 15:25

Helsingin kouluravintoloissa on siirrytty Sydänmerkin käyttöön. Sydänmerkki-ruoka ja aterian kokoaminen lautasmallin mukaisesti takaavat, että lapsi saa maukkaan ja ravitsevan lounaan, josta riittää leikkeihin ja koulutyöhön tarvittavaa energiaa pitkälle iltapäivään. Myös monissa muissa kouluravintoloissamme sekä ruokakohteissamme tarjotaan sydänystävällistä ruokaa. Tunnistat sydänystävälliset ruoat ruokalistan sydän-merkistä.

Tutkittuun tietoon perustuva Sydänmerkki on terveellisen ruuan laatustandardi. Sydänmerkin mukaan rakennettu ateria sisältää juuri sopivasti energiaa ja ravintoaineita, esimerkiksi kuitua ja hyvälaatuista rasvaa. Pääruoan lisäksi Sydänmerkki-ateriaan kuuluu leipää levitteineen, rasvatonta maitoa tai piimää ja kasviksia öljykastikkeen kera.

Sydänmerkki tarkoittaa, että ateria täyttää kouluruokasuosituksen ravitsemuslaadulle asetetut kriteerit. Tarjoamamme ruoka ei ole sydänmerkin myötä muuttunut, vaan nyt olemme tuoneet hyvää ravitsemuslaatua sydänmerkin muodossa enemmän esiin.

Terveellinen ruoka edesauttaa kasvamista sekä hyviä suorituksia kaikenikäisillä. Parhaimmillaan malli tasapainoisesta ruokailusta siirtyy kotiin ja säilyy läpi elämän aikuiseksi asti. Myös ruokakaupassa voi tehdä hyviä valintoja, kun nappaa mukaan Sydänmerkki-tuotteen.

Vanhemman kiinnostus ja kannustus koulu- ja päiväkotiruokailua kohtaan tukee lapsen ja nuoren ruokavalintoja ja lisää ruuan syömistä - siten myös lapsen jaksamista. Keskustella voi esimerkiksi päivän lounastarjonnasta, ruuan mausta sekä siitä, miten lapsi söi päiväkodissa tai koulussa. 

Lisää tietoa tasapainoisesta koululounaasta: https://www.sydanmerkki.fi/koululounaasta-virtaa

Uutiseen liittyvät palvelut

// %>