Ajankohtaista

Sydänystävällistä ruokaa

6.05.2022 14:09

Sydänviikkoa vietetään tänä vuonna 9.-15.5.2022. Perinteikäs vuotuinen sydänterveyden teemaviikko toteutetaan tänäkin vuonna yhteistyössä Sydänliiton Neuvokas perheen ja Sydänmerkin kanssa.

Sydänviikko liputtaa ruoan ja ruokailon puolesta!

"Ruokapöydässä ruokitaan vatsan lisäksi onnistumisen iloa, yrittämistä ja hyvää tunnelmaa." Palmian ruoalle on myönnetty sydänmerkki ja sydänystävällisen vaihtoehdon tunnistaa helposti ruokalistan sydänmerkistä. Palmian koulu- ja päiväkotiruokailussa tarjotaan myös sydänystävällistä ruokaa ja sydänviikolla haluamme olla mukana tukemassa ammattikasvattajia ruokailon toteutuksessa.

Ammattikasvattajat oppaana

Lapsilla on ruokahetkessä mahdollisuus oppia, miten kootaan terveellinen ateria ja kuinka syödään niin, että vatsa tulee täyteen ja saadaan sopivasti energiaa. Rohkaise, kannusta ja keskustele lasten kanssa ruoasta: miltä ruoka maistui, otitko leipää ja salaattia. Puhumalla positiivisesti koulu- ja päiväkotiruokailusta luot myönteistä ilmapiiriä – ja ruokakin maistuu paremmalta.

Lapset ja nuoret ovat yhä terveystietoisempia, ammattikasvattajien kautta kouluissa ja päiväkodeissa he saavat tukea ja perusteita valinnoilleen. Aikuisen kiinnostus ja kannustus lisäävät myös ruuan syömistä, täysi vatsa auttaa lasta keskittymään päivän työhön. Parhaimmillaan malli terveellisestä ruokailusta siirtyy myös kotiin.

Millaista on terveellinen ruoka?

Kun käytössä on Sydänmerkki, ruokapalveluissa on varmistettu, että niin lapsilla kuin aikuisillakin on mahdollisuus valita ateria, jossa energian ja ravintoaineiden määrä on kohdallaan – herkullista makua unohtamatta.  Ateria sisältää esimerkiksi sopivasti pehmeää rasvaa ja kuituja.

Käytännössä ravitseva, monipuolinen ateria kootaan lautasmallin mukaan. Jos tarjolla on monia pääruoka- ja lisäkevaihtoehtoja, terveellisimmät tunnistaa Sydänmerkistä. Sydänmerkki-ateriaan kuuluu pääruoka lisäkkeineen, leipää levitteineen, maitoa tai piimää ja kasviksia öljykastikkeen kera.

Sydänviikko ravintoloissa

Kampanja näkyy myös Palmian ravintoloissa, joissa voi syödä monipuolisesti ja terveellisesti joka päivä. Katso aukioloajat ja lounaslistat täältä: https://ruoka.palmia.fi/fi/ravintola/ravintolat/

Hyvinvointia viikkoon! ❤️

www.sydanmerkki.fi

Vinkkejä koteihin: https://sydan.fi/sydanviikko/

Vinkkejä arjen ruokailuun koteihin: https://neuvokasperhe.fi/syominen/

Uutiseen liittyvät palvelut

// %>