Hurjan makoisaa Halloweenia!

Teemat / Hurjan makoisaa Halloweenia!

Halloween-herkkuja myynnissä lounasravintoloissa 25.-29.10. ja teemalounas tarjolla perjantaina 29.10.

Palmian ravintolassa vietetään hirvittävän hauskaa Halloweenia. Halloween-viikolla 25.-29.10. ravintolat myyvät erilaisia Halloween-herkkuja mukaan. Teeman mukainen lounas katetaan perjantaina 29.10. Tarjolla mm. myskikurpitsasosekeittoa, broileria ja paholaisenhilloa, hodareita jalapenomajoneesilla ja aterian kruunuksi suklaakakkua. Tule syömään hyvin ja poikkea ostoksille!

Tarjonta voi vaihdella ravintoloittain. Tarkista oman lounasravintolasi lista täältä: https://ruoka.palmia.fi/fi/ravintola/ravintolat/

Halloween

Halloween juontaa juurensa mm. kelttien uskomuksiin yhteydestä tuonpuoleiseen maailmaan, joka oli mahdollista erityisesti kerran vuodessa silloin, kun luontokin kuihtui ja kuoli. Uskottiin, että henget saattavat houkutella ihmisiä mukaansa ja sen estämiseksi poltettiin kokkoja. Suomessa vastaava juhla oli sadonkorjuun aikaan vietetty kekri. Kristinuskon myötä kelttien juhlan ja kekrin korvasi pyhäinpäivä, johon siihenkin liittyivät vahvasti tuonpuoleinen, vainajat ja itse paholainen, kuin myös noidat, mustat kissat, lepakot sekä muut pahojen voimien edustajat.

Halloween päätyi 1800-luvulla irlantilaissiirtolaisten mukana Amerikkaan ja siihen on sen jälkeen liitetty runsaasti karnevaalihenkeä. Nykyään Halloween on Yhdysvalloissa suosituin juhla joulun jälkeen.

(lähde: yle.fi)

Lataa Palmia Lounas -sovellus

Palmia Lounas -sovelluksen avulla sinun on helppo tarkistaa menut, aukioloajat ja ravintolauutiset.

// %>