Marraskuun ruokateema vie lämpöön ja aurinkoon Helsingin päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa
Ruokateemassa pääsemme maistelemaan makuja Karibian meren ja Meksikonlahden alueelta.
Karibian, Meksikon ja USA:n etelävaltioiden alue on valtava, mutta ruokakulttuureista löytyy yhtäläisyyksiä. Esimerkiksi Karibian ja etelävaltioiden ruokakulttuuria ovat muovanneet voimakkaasti alueelle tulleet siirtolaiset; mm. ranskalainen, italialainen, espanjalainen ja afrikkalainen keittiö.
Pääsemme maistamaan kreolikeittiön ja muiden ruokakulttuurien yhdistelmien antimia, kuten Louisianan jambalayaa sekä tex-mex -ruokaa. Ruokalistalta löytyy myös kalahampurilaista karibialaisella coleslaw:lla, bataattikeittoa, quorn-chilipataa ja hedelmäistä smoothieta.
Helsingin ruokalistat löydät täältä: https://ruoka.palmia.fi/fi/ravintola/kouluhaku/?city=helsinki
Hyvää makumatkaa!