Marraskuun ruokateema vie lämpöön ja aurinkoon Helsingin päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa

Teemat / Marraskuun ruokateema vie lämpöön ja aurinkoon Helsingin päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa

Ruokateemassa pääsemme maistelemaan makuja Karibian meren ja Meksikonlahden alueelta.

Karibian, Meksikon ja USA:n etelävaltioiden alue on valtava, mutta ruokakulttuureista löytyy yhtäläisyyksiä. Esimerkiksi Karibian ja etelävaltioiden ruokakulttuuria ovat muovanneet voimakkaasti alueelle tulleet siirtolaiset; mm. ranskalainen, italialainen, espanjalainen ja afrikkalainen keittiö.

Pääsemme maistamaan kreolikeittiön ja muiden ruokakulttuurien yhdistelmien antimia, kuten Louisianan jambalayaa sekä tex-mex -ruokaa. Ruokalistalta löytyy myös kalahampurilaista karibialaisella coleslaw:lla, bataattikeittoa, quorn-chilipataa ja hedelmäistä smoothieta.

Helsingin ruokalistat löydät täältä: https://ruoka.palmia.fi/fi/ravintola/kouluhaku/?city=helsinki

Hyvää makumatkaa! 

Ruokalistalta poimittua

maanantai
Tex-mex on yhdysvaltalaista ruokaa, joka on saanut vahvasti vaikutteita Meksikon keittiöstä. Meksikon keittiössä käytetään paljon maissista tai vehnästä tehtyjä tortilloja ja tacoja, joita syödään erilaisten täytteiden kera jopa päivän jokaisella aterialla. Tänään tarjolla tortilloja broileri- tai kasvistäytteellä.

tiistai
Karibian meren saarilla syödään paljon mereneläviä ja kalaa. Kalaa syödään paistettuna, friteerattuna sekä erilaisissa pataruoissa. Bahama-saarten erikoisuus on iso merikotilo conch ja Jamaikalla syödään kansallisruokana suolaturskaa. Tänään teemassa saadaan nauttia kalaa hampurilaisen muodossa, lohkoperunoita ja karibialaista coleslawta.

keskiviikko
Karibian, Meksikon ja USA:n etelävaltioiden alue on valtava, mutta ruokakulttuureista löytyy yhtäläisyyksiä. Esimerkiksi Karibian ja etelävaltioiden ruokakulttuuria ovat muovanneet voimakkaasti alueelle tulleet siirtolaiset; mm. ranskalainen, espanjalainen ja afrikkalainen keittiö. Tänään saamme herkutella jambalayalla, joka on syntynyt Louisianassa ja saanut vaikutteita mm. espanjalaisesta paellasta.

torstai
Meksikolaisessa ja tex-mex -ruokakulttuurissa käytetään paljon tomaattia, chiliä, avokadoja ja sitrushedelmiä. Karibian alueella käytetään tyypillisesti paljon tuoreita hedelmiä ja kookosta. Tänään on tarjolla jauhelihakeittoa tex-mex-tapaan ja jälkiruoaksi ananas-kookossmoothie.

perjantai
Monella alueella ja ruokakulttuurissa on omat tyypilliset mausteensa, mausteseoksensa ja kastikkeensa, joista alueen makumaailman tunnistaa. Jamaikan alueella mausteseos on nimeltään jerk ja se sisältää mm. maustepippuria, chiliä, neilikkaa, kanelia, muskottia, timjamia ja valkosipulia. Kuubassa käytetään vahvasti mausteista mojo-kastiketta, jota tarjoillaan liharuokien kanssa. Meksikossa ja tex-mexissä tyypillinen kastike on tomaattipohjainen ja chilillä maustettu salsa, jota saamme tänään maistella teksasilaisen broilerin lisänä.

Lataa Palmia Lounas -sovellus

Palmia Lounas -sovelluksen avulla sinun on helppo tarkistaa menut, aukioloajat ja ravintolauutiset.

// %>