Suomalaisen ruoan päivää juhlistetaan jälleen 4.9.

Teemat / Suomalaisen ruoan päivää juhlistetaan jälleen 4.9.

Suomalainen ruoka on päivänsä ansainnut

Ruokatieto Yhdistys Ry:n ja Hyvää Suomesta -merkin vuonna 2019 lanseeraama Suomalaisen ruoan päivä on varmasti vakiinnuttanut paikkansa ruokapalvelu- ja ravintola-alan kalentereissa. Suomalainen ruoka onkin todella ansainnut oman päivän: maamme ruoka on ainutlaatuinen ja maistuva yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta. Nimikkopäivän avulla halutaan nostattaa suomalaista ruokaa ja sen tekijöitä sekä vahvistaa kuluttajien tietoisuutta ruoan suomalaisesta alkuperästä. Suomalaisen ruoan päivä haastaa tekemään tietoisia ruokavalintoja.

Palmiassa jokainen päivä on suomalaisen ruoan päivä

Käytämme suomalaisia raaka-aineita aina, kun se on mahdollista – huomioiden luonnollisesti sesonkisaatavuuden ja laadun. Esimerkiksi tuorelihat, siipikarja, maidot, kananmunat ja perunat ovat aina suomalaisia. Kaikkien elintarvikkeiden kotimaisuusaste on noin 75-80 prosenttia. Valmistamme aterioita päiväkotilapsille, koululaisille, opiskelijoille, lounasruokailijoille, ikäihmisille sekä sairaalapotilaille. Aterioitamme nauttii päivittäin yli 40 000 asiakasta.

Tavoitteenamme on huomioida ympäristönäkökohdat ruokatuotantoketjussamme aina tuotekehityksestä ja henkilöstömme ympäristöosaamisen jatkuvasta parantamisesta raaka-aineiden hankintaan, kuljetukseen, tuotteiden valmistamiseen ja jätteiden keräilyyn asti.

Julkisissa ruokapalvelukohteissa tarjoamme hyvää suomalaista ruokaa

Suomalaisen ruoan päivänä tarjoamme kouluissa ja päiväkodeissa mm. suomalaisista raaka-aineista valmistettua kinkkukiusausta??. Hoivakohteissa ja sairaaloissa tarjotaan suomalaista broileria ja punaherukkakiisseliä.

Teemapäivä tuo lounasravintoloiden pöytiin huippuraaka-aineista valmistettuja herkkuja

Palmian lounasravintoloissa tarjoamme buffetlounaalla monipuolisen salaattipöydän, josta löytyy erilaisten vihannessalaattien lisäksi mm. savumuikkusalaattia. Lämpimiä ruokavaihtoehtoja ovat mm. Yön yli haudutettu karjalanpaisti, porkkana-kaalipihvit ja kermainen kirjolohikeitto. Tarjonta voi vaihdella toimipaikoittain. Löydät ravintoloiden ruokalistat täältä.

Hyvää ja herkullista Suomalaisen ruoan päivää kaikille!

Lue aiheesta lisää Hyvää Suomesta -merkin sivuilta: Suomalaisen ruoan päivä

Lataa Palmia Lounas -sovellus

Palmia Lounas -sovelluksen avulla sinun on helppo tarkistaa menut, aukioloajat ja ravintolauutiset.

// %>