Ajankohtaista

Kamuboksit - pantilliset, uudelleenkäytettävät takeaway-astiat ovat saapuneet Palmian ravintoloihin

11.03.2022 07:02

Kamuboksit otetaan käyttöön ravintola Helsingissä, Greenportissa ja Mertassa. Liity mukaan vähentämään kanssamme kertakäyttöjätteen määrää kestävän Kamuboksin avulla.

Ympäristöystävälliset KamuBoksit 

Ravintola Helsingistä, Greenportista ja Mertasta voi hakea take away -lounasta ja hävikkiruokaa ympäristöystävällisissä ja uudelleenkäytettävissä KamuBokseissa. Pyydä annoksesi KamuBoksissa, maksa 3 € pantti ja nauti. Palauta käytetty boksi ja saat joko puhtaan tilalle, pantin hyvityksenä tai talletettuna Kamupak-sovellukseen seuraavaa kertaa varten. Kysy lisätietoa henkilökunnalta tai lue lisää osoitteesta kamupak.fi.

Kamupak toimii 60 ravintolassa pääosin pääkaupunkiseudulla. Kun asiakas hakee take away -ruokaa Palmian ravintoloista, saa hän panttia vastaan uudelleenkäytettävän KamuaBoksin. KamuBoksin voi palauttaa mihin tahansa bokseja tarjoavaan Kamupisteeseen ja tällöin pantti hyvitetään asiakkaalle. Panttisysteemi onkin Suomessa tullut tutuksi pullopanttijärjestelmän kautta.

Uudelleenkäytettävät boksit sekä panttisysteemin toimittaa startup-yritys Kamupak, jonka missio on vähentää kertakäytöstä johtuvaa jätemäärää ja ympäristövaikutuksia, yksi ateria kerrallaan. KamuBoksien avulla on mahdollista vähentää pakkauksista johtuvia päästöjä jopa 95% ja yksi pakkaus säästää elinkaarensa aikana arviolta 6 roskasäkillistä jätettä.

Pantilliset noutorasiat on otettu markkinoilla vastaan erinomaisesti ja suosituimmissa asiakasravintoloissa jopa 50% noutoruokailijoista on korvannut kertakäyttöpakkauksen Kamupakilla” kertoo Kamupakin toimitusjohtaja ja perustaja Iida Miettinen. Tulevaisuudessa tarkoitus on laajentaa panttisysteemiä kattamaan myös muita uudelleenkäytettäviä tuotteita.

Tule ja kokeile uudelleenkäytettävää KamuBoksia ja säästä luontoa!

// %>