Ajankohtaista

Kouluruoka maistui ja puhututti Riihimäen Lähiöfesteillä

24.05.2019 19:27

Riihimäellä järjestettiin 17.5. Lähiöfestit Peltosaaren purkutuomion saaneen koulun tiloissa. Kaupunkilaiset saivat osallistua erilaisiin työpajoihin, aktiviteetteihin ja jättää jäähyväiset monelle kaupunkilaiselle vuosien varrella tutuksi tulleelle koulurakennukselle. Tapahtumiin osallistui kaiken ikäisiä kaupunkilaisia, joista moni oli Peltosaaren vanhoja oppilaita tai henkilökuntaa.

Vuoden alusta Peltosaaren koulun yhteydessä sijaitsevan Telluksen keskuskeittiön toiminnasta ja Riihimäen kouluruoasta vastannut Palmia maistatti vanhoja ja uusia kouluruokia ruokasalissa, jossa väkeä riitti jopa ruuhkaksi asti. Maistelukippoja meni kolmessa tunnissa yli tuhat ja arvostelulappuja jätettiin 138 kpl. Kaupunkilaiset saivat arvostella ruokalajeja ja vaikuttaa uusiin listoille nostettaviin ruokiin.

Ilmapiiri oli rento ja avoin ja kaupunkilaisten kanssa saatiin paljon hyvää ja rakentavaa keskustelua aikaiseksi. Moni muisteli omia kouluaikojaan ja kouluruokamuistojaan, joku muisteli omaa työhistoriaansa Telluksen keittiössä, oppilaiden vanhemmat halusivat tulla itse maistamaan kaupungilla puheena ollutta kouluruokaa ja koululaiset itse olivat aidon iloisia mahdollisuudesta vaikuttaa.

Broilerilasagnette nousi ylivoimaiseksi suosikiksi

Maisteltavia ja arvosteltavia ruokia oli poimittu nykyiseltä ruokalistalta sekä kehityskeittiön uusien ruokien listalta. Joukossa oli useampi kasvisruoka, koska ne ovat herättäneet paljon keskustelua. Nykyiseltä listalta maisteltavina olivat paella, kinkkukiusaus, porsasta pohjolan tapaan sekä perunaviipalevuoka. Uusia ruokia olivat tomaatti-vuohenjuustopastavuoka, kebabkastike, broilerilasagnette ja hernerouhebolognese. Eniten ääniä saanut uusi kasvisruoka sekä sekaruoka nostetaan ruokalistoille syksyn aikana.

Arvosanat annettiin asteikolla 1-5 (5=erittäin hyvä, 1=erittäin huono). Ylivoimaisesti parhaan arvosanan sai broileriasagnette keskiarvolla 4,11. Paras uusi kasvisruoka oli tomaatti-vuohenjuustopastavuoka keskiarvolla 3,10, joka voitti täpärästi hernerouhebolognesen. Vanhan listan suosikiksi nousi kinkkukiusaus keskiarvolla 3,54.

Avoimissa palautteissa kiiteltiin monipuolisia kasvisruokavaihtoehtoja ja hyvää salaattipöytää. Mielipiteitä jakoi ruokien mausteisuus ja kasvisten osuus liharuoassa. Saimme myös toiveita ruokalajien poistamisesta ja lisäämisestä ruokalistalle. Kaiken kaikkiaan saimme paljon hyvää ja rakentavaa palautetta, jotka otamme huomioon tulevan lukuvuoden ruokalistaa ja toimintaa suunniteltaessa.

Uutiseen liittyvät palvelut

// %>