Ajankohtaista

Palkokasvit tutuksi eskarilaisille Vantaan päiväkodeissa

30.01.2023 10:35

Palkokasvit tutuiksi! -reseptipajat järjestettiin monialaisena yhteistyönä Vantaan kaupungin liikuntapalveluiden Hyvinvointikertomus tutuksi ja terveellinen ravitsemus -hanke | Vantaa, varhaiskasvatuksen Digitsemppausta pedagogiikkaan -kehittämistoiminnan sekä ateriapalveluiden tuottajien Palmian ja Vantin kanssa.  Reseptipajat järjestettiin marraskuussa 2022.

Toteutamme yhteistyössä sopimusasiakkaidemme kanssa heidän omia ruokapalveluihin liittyviä kasvatuksellisia ja vastuullisia tavoitteitaan. Opetushallituksen mukaan ruokailuhetki on osa ruokakasvatusta ja siihen vaikuttavat sekä koulu, opettajat, ruokapalvelun tuottaja että oppilaat itse.

Aistit, kuva ja äänet mukana tutkimusmatkalla

Sapere-ruokakasvatusmenetelmän avulla lapset tutustuivat aistien kautta palkokasveihin. Mukana menossa oli myös sovellus, jossa palkokasveista otettuihin kuviin lapset lisäsivät ääniä. Maistelua varten Palmia ja Vantti olivat tehneet levitteitä sekä ilmastoruoka.fi -sivuston että omien reseptien mukaan. Lapset olivat innolla mukana maistelemassa ja tutkimassa ja samalla kertoen omia mielipiteitään palkokasveista. Myös kuvaa ja ääntä yhdistävä sovellus toi lisäulottuvuuden tutkimusmatkaan palkokasvien maailmaan.

Monialainen yhteistyö on tärkeää, jotta päiväkotilasten suhde ruokaan ja uusiin raaka-aineisiin kehittyy rikkaaksi ja laaja-alaiseksi. Kaikkia osapuolia tarvitaan mukaan, yhdessä on helpompi onnistua.

Lue Vantaan kaupungin uutinen aiheesta

Lisätietoja:
Aluepäällikkö Riitta Rahikainen, koulujen ja päiväkotien ruokapalvelut, PK-seutu
[email protected]

Uutiseen liittyvät palvelut

// %>