Ajankohtaista

Palmian lounasravintoloissa myydään hävikkiruokaa mukaan

4.09.2019 11:13

Palmia myy monissa ravintoloissaan hävikkiruokaa mukaan kilohinnalla lounasajan jälkeen. Hävikkiruokaa myydään myös ResQ Club -sovelluksen kautta.

Hävikkiruokaa myydään mukaan

Palmian ravintoloissa myydään hävikkiruokaa joko ResQ Club -sovelluksen kautta tai kilohinnalla lounasajan päätyttyä. Ostamalla ylijäämäruokaa autat vähentämään hävikkiä sekä ympäristön kuormitusta. Samalla helpotat taloutesi ruokahuoltoa arjen kiireissä. 

Pelasta hävikkiruokaa ResQ Clubin sovelluksella

Joissakin Palmian ravintoloissa on käytössä ResQ Club -palvelu, jonka kautta hävikkiruokaa myydään annoksina mukaan edulliseen hintaan. ResQ Clubin kautta myytävä ruoka ei ole ollut linjastossa esillä ja se on aina jäähdytetty ja kylmäsäilytetty asianmukaisesti. ResQ Clubia on hyvin helppo käyttää mobiilisovelluksella. 

"ResQ Club on suomalainen ruokahävikkiä vastaan taisteleva kasvuyritys. Yhdistämme ravintolat, kahvilat ja ruokakaupat kuluttajiin, jotka arvostavat laadukasta ja edullista ruokaa. Ruoka-alan toimijat pystyvät vähentämään ruokahävikkiään tuntuvasti ResQ:n avulla, keskimäärin markkinapaikallamme myydään 65% kaikista tarjotuista annoksista." (https://www.resq-club.com/fi/

Palmian ravintoloissa on myyty vuonna 2019 (tilanne elokuun puoliväli) noin 2000 ResQ-annosta, joka vastaa lähes 5000 kg säästettyjä CO2-päästöjä. Aktiivisimmin ResQ-annoksia ovat myyneet Elmstreet, Puro, Loft33 sekä Svengi. Näissä ravintoloissa on myyty yhteensä 1865 annosta ja säästetty 4660 kg CO2-päästöjä. Keskimäärin 73,5 % myyntiin tarjotuista annoksista on myyty.

Kaiken kaikkiaan Suomessa ResQ Clubin kautta myydyt annokset vähentävät CO2-päästöjä 273 tuhatta kiloa kuukaudessa, joka tarkoittaa esim. 44 matkaa maailman ympäri autolla, 227 lentoa Helsingin ja New Yorkin välillä tai 43 tuhatta kiloa herkullista ruokaa.

Lue lisää: https://www.resq-club.com/fi/

Hävikkiruokaa kilohinnalla mukaan

Joissakin Palmian lounasravintoloissa on mahdollista ostaa hävikkiruokaa mukaan lounasajan päätyttyä kilohinnalla. Ostettava ruoka pakataan lounaslinjastosta ravintolasta saataviin rasioihin ja ruoasta maksetaan kilohinnan mukaan. Kysy lisää omasta ravintolastasi.

Valtakunnallista hävikkiviikkoa vietetään 9.-15.9. Lue lisää: 
https://ruoka.palmia.fi/fi/ravintola/teemat/havikkiviikolla-kiinnitetaan-huomiota-ruokahavikin-ymparistovaikutuksiin-2/

Uutiseen liittyvät palvelut

// %>