Ajankohtaista

Palmian omistajaksi monialainen sijoitusyhtiö

14.12.2022 08:04

Palmia Oy:n omistajuuden on määrä vaihtua vuoden 2023 alkupuolella.

13.12.2022 uusi omistaja Mutares on allekirjoittanut Helsingin kaupungin kanssa sopimuksen Palmia Oy:n ostamisesta.

Nykyinen omistaja Helsingin kaupunki päätti vuoden 2022 alussa käynnistää Palmiaa koskevan myyntiselvityksen. Se on saatu nyt päätökseen, ja kaupunginhallitus on 12.12. kokouksessaan päättänyt yhtiön myynnistä uudelle omistajalle.

Kasvu jatkuu uusissa asiakassegmenteissä

Palmia siirtyy uuteen omistukseen kokonaisuudessaan.
- Olemme tehneet hyvää työtä toimintamme laajentamisessa ja uusien asiakkuuksien saavuttamisessa yhtiön toimintavuosien aikana. Meillä on hyvä ja kattava palveluverkosto, laadukasta palvelua sekä osaavaa ja sitoutunutta henkilöstöä töissä. Eri palvelualojen yritysten kanssa operoiva uusi omistaja tunnisti meissä selkeän potentiaalin, toimitusjohtaja Nina Mähönen Palmia Oy:stä sanoo.

 - Omistajan vaihdoksen toteuduttua tarkastamme strategisia painopisteitämme, laajennamme asiakkuussegmenttejä ja myyntiämme. Haemme aktiivisesti uusia asiakkuuksia yksityissektorin toimijoista. Jatkamme myös jo ennestään vahvaa kunta- ja sote-sektorin tekemistämme. Uuden omistajan johdolla kehitämme palvelutuotteitamme ja toimintaamme sekä tehokuutta edelleen, Mähönen jatkaa.

Asiakkuudet ja palvelutoiminnan kehittäminen keskiössä

Palmian omistajuuden vaihtuminen ei vaikuta asiakkaiden ja yhtiön välisiin sopimuksiin. Myös työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä.

​- Palvelutoiminta ja asiakastyö jatkuu kohteissamme aivan normaalisti. Ensisijainen tehtävämme on huolehtia operatiivisesta kyvykkyydestä, huolehtia asiakkaistamme ja tehdä työmme mahdollisimman hyvin. Tämä edellyttää työvoiman saatavuuden varmistamista, jatkuvaa myyntityötä ja kehittämistä kuten tähänkin saakka olemme tehneet, Mähönen sanoo.

Lopullisen omistajanvaihdoksen odotetaan tapahtuvan vuoden 2023 alussa. Järjestely edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää. Palmialla on noin 2400 työntekijää 12 paikkakunnalla Etelä-Suomessa. Liikevaihto on arviolta 120 M euroa vuonna 2022. Omistajan vaihtumisen yhteydessä yhtiön nimi tai brändi eivät muutu.

Taustaa Palmian Oy:n myynnille

Helsingin kaupunki yhtiöitti vuoden 2014 lopussa osan silloisen Palmia-liikelaitoksen toiminnoista. Helsingin kaupungin ruokapalvelut sekä puhelin- ja hyvinvointipalvelut jäivät liikelaitokseen, joka toimii nyt nimellä Palvelukeskus Helsinki.

Vuoden 2015 alusta saakka lähtien Palmia Oy on kehittänyt siivous-, kiinteistö-, turvallisuus- sekä ravintola- ja ruokapalveluja yhtiönä. Vuoden 2022 alussa kaupunki päätti Palmialle vahvistetun omistajastrategian mukaisesti selvittää Palmian omistajuudesta luopumista. Myyntiselvitys on valmistunut aikataulussaan ja omistajanvaihdoksen on määrä tapahtua vuoden 2023 alkupuolella.

 Palmia Oy

Helpotamme asiakkaidemme arkea siivoamalla, huolehtimalla kiinteistöistä ja turvallisuudesta sekä varmistamalla laadukkaan lounaan työpaikoilla, kouluissa ja hoivakohteissa. Palvelemme suurelta osin näkymättömissä, mutta jätämme aina kädenjälkemme.   

Työllistämme noin 2400 ihmistä Etelä-Suomessa 12 paikkakunnalla erilaisissa kohteissa: mm. lounasravintoloissa, bisnesparkeissa, juhlatiloissa, yleisötapahtumissa, liikennevälineissä, oppilaitoksissa, monitoimitaloissa, sairaaloissa – kaikkiaan yli 1 000 kohteessa. Suomalaista palvelua tekee meillä yli 50 eri kansallisuutta – olemme monimuotoinen yhtiö monimuotoisessa Suomessa.  

Mutares
Mutares on Frankfurtin pörssiin listattu pääomasijoitusyhtiö. Mutaresin sijoituskohteisiin kuuluu pääsääntöisesti teollisuudessa sekä logistiikka- ja palvelualoilla toimivia yhtiöitä eri puolilta Eurooppaa.

Palmian ostaminen on osa yhtiön omistajuuksien laajentamista palvelusektorilla sekä läsnäolon vahvistamista Suomessa ja Pohjoismaissa.  

www.mutares.com

Lisätiedot:

Palmia Oy: toimitusjohtaja Nina Mähönen, p. 040 862 2284, nina.mahonen(at)palmia.fi

Helsingin kaupunki: konserniohjauksen päällikkö Atte Malmström, p. 040 334 6844, atte.malmstrom(at)hel.fi

Uutiseen liittyvät palvelut

// %>