Ajankohtaista

Uusia reseptejä koulujen ja päiväkotien listoille

3.03.2021 09:08

Oppilaiden palautteen ja maistatusten perusteella lounaslistalle nousee uusia reseptejä.

Reseptiikan kehitykseen vaikuttaa moni asia

Palmia Foodsin kehityspalveluissa kehitetään reseptejä asiakaspalautteen, tuotantokeittiöiden palautteen, asiakassopimusten ja vallitsevien trendien mukaan. Jos yksittäinen ruokalaji saa paljon negatiivista palautetta asiakkailta, tuotekehitys paneutuu reseptiin ja miettii voisiko reseptiä muuttaa paremmin toimivaksi ja maistuvammaksi vai onko tarpeen poistaa ruokalaji kokonaan listoilta.

Tuotekehitys myös tuottaa jatkuvasti uutta reseptiikkaa, jota testataan eri tavoin. Uudet reseptit koevalmistetaan eli niiden toimivuutta testataan tuotannossa. Uudet reseptit myös aina koemaistetaan erilaisilla kokoonpanoilla. Koemaistajina voi olla esimerkiksi ruokapalveluhenkilöstöä tai koulujen oppilaita.

Reseptien tulee täyttää ravitsemussuositukset ja sopia ruokalistakiertoon, jossa on usein erilaisia vaatimuksia myös ruokalajityyppien ja pääraaka-aineiden toistuvuuden suhteen. Tavoitteena on täyttää kouluruoalle asetetut vaatimukset ja tarjota mahdollisimman hyvin lapsille ja nuorille maistuvaa ruokaa. Myös ruokakasvatus ja erilaisiin makuihin totuttaminen on yksi kouluruoan tehtävistä.

Olemme nostaneet ruokalistalle hyvää palautetta saaneita uusia reseptejä

Alkuvuoden aikana uusia reseptejä on maistatettu muutamassa valitussa koulussa Hämeenlinnassa. Tuotannossa toimivia ja maistatuksissa hyvää palautetta saaneita reseptejä nostetaan ruokalistalle Hämeenlinnassa, Riihimäellä, Vantaalla ja Helsingissä.

Ensimmäisenä saamme maistaa perjantaina 5.3. uutta jauhelihapastavuokaa, joka sai maistatuksessa paljon hyviä arvosanoja ja kommentteja oppilailta. Toinen uusi resepti lihaperunasoselaatikko on tarjolla maanantaina 22.3. Palautteen perusteella olemme muuttaneet broileria kermakastikkeessa -reseptiä ja paranneltua versiota päästään maistamaan maanantaina 26.4. Reseptissä vaihdettiin kasvissekoitus maissiin.

Tuotekehitys ja maistatukset ovat osa jatkuvaa kehittämistämme. Näin saamme lapsille ja nuorille parempaa ja maistuvampaa ruokaa, johon he saavat myös itse vaikuttaa.

Hyviä makuhetkiä!

// %>