Ajankohtaista

Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelman kokeiluprojekti tuo ilmastoystävälliset ruoat oppilaiden lautasille

8.09.2021 13:06

Palmia on mukana kolmivuotisessa kehitysohjelmassa, jossa luodaan uusia toimintamalleja kestävien ruokajärjestelmien edistämiseksi ja ammattikeittiöiden päästöjen vähentämiseksi. Palmia on testannut Riihimäen kouluissa uusia särki-silakka ja kasvisruokia, toteuttanut työpajoja oppilaiden ja kaupungin kanssa yhteistyössä ja toteuttanut kouluruokailun uusista ilmastoystävällisistä ruoista.

Kokeiluprojektissa on kehitetty uusia ruokalajeja särjestä ja kasviksista

Uusien tuotteiden ja reseptien taustalla on tavoite löytää mahdollisimman ilmastoystävällisiä ja maistuvia ruokia erityisesti julkisten ruokapalvelujen tarpeisiin. Villikalaruokien ja useiden kasvisruokien hiilijalanjälki jää esimerkiksi lihaa sisältäviä ruokia huomattavasti pienemmäksi.

Riihimäen koulun oppilaat pääsivät maistelemaan ja arvioimaan ilmastoystävällisiä uusia makuja

Ilmastoystävälliset kouluruoat tuotiin arvioitaviksi kolmannen kerran perjantaina 3.9.2021. Ruoat tarjottiin lounaaksi kaikille koululaisille ja henkilökunnalle sekä Eteläisen että Harjunrinteen kouluilla. Arvioitavana oli kaksi uutta herkullista ruokaa: Särkistortillat jogurtti -kastikkeella sekä Intialainen Tofukastike ja riisi. Arviointi tapahtui joko Kouluruoka -sovelluksella tai perinteisillä hymynaamoilla. Ruokailijoita kävi päivän aikana 780 ja vastausprosentti oli keskimäärin 52,5. Saimme todella hyvän vastaanoton tuomalla maistuvat ja ilmastoystävälliset ruoat koulujen arvioitavaksi. Oppilaat olivat positiivisesti mukana antamassa omat mielipiteensä ja heistä oli mukava päästä maistelemaan uusia makuja.

Molemmat ruokalajit saivat hyvät arvostelut ja päätyvät koulujen ruokalistalle lähiaikoina.

Lue lisää Kokeilunpaikka

// %>