Afrikka-teemaviikko

Teemat / Afrikka-teemaviikko

Teemaviikko tuo värikkään afrikkalaisen keittiön kouluihin ja päiväkoteihin.  

Palmian koulu- ja päiväkotiruokapalveluissa vietetään Afrikka-teemaviikkoa 11.-15.3.2024.  

Afrikkalainen värikäs keittiö on saanut vaikutteita niin Euroopasta kuin idästäkin. Ruoanvalmistuksessa käytetään mausteina usein muun muassa yrttejä, kardemummaa, kanelia ja neilikkaa.  Ruoat ovat maukkaita ja runsaista mausteita huolimatta eivät tulisia keittiö on monikulttuurinen. Makoisat curryt riisin kera ja lihaisat bobotiet ovat yleisiä.  

Ruokakulttuuri voidaan jakaa maantieteellisesti neljään osaan 

Afrikkalainen ruokakulttuuri voidaan jakaa karkeasti neljään eri osaan, joilla kaikilla on omat ominaispiirteensä: eteläinen, itäinen, läntinen ja pohjoinen keittiö. Pohjoisen ruokakulttuuriin vaikuttaa islamin uskonto, eikä pohjoisessa siksi syödä sianlihaa. Ruuassa näkyy vaikutteita Lähi-idästä ja Välimeren alueelta. Ruokia haudutetaan ja ne ovat maustettu makeiksi. Etelässä näkyy aasialaisen ruokakulttuurin vaikutuksia. Ruokia maustetaan paljon currylla ja tyypillistä on ruuan grillaaminen. Lännessä ruuat ovat tyypillisesti tulisia ja maustettuja. Idässä puolestaan suositaan keittämistä, uppopaistamista ja kivillä paahtamista, ja ruuanlaitossa käytetään kookosmaitoa. 

Tarjolla muun muassa keittoja ja kasvisruokia 

Afrikka-teemaviikolla kohteissamme on tarjolla esimerkiksi kasvispyöryköitä mausteisessa tomaattikastikkeessa, harirakeittoa, naudanlihabiryania ja mangokookosvanukasta.  

Teemaa vietetään viikon mittaisena Helsingin kouluissa ja päiväkodeissa neljän päivän mittaisena. Vantaan palvelukohteissamme, Riihimäellä, Järvenpäässä ja Hämeenlinnassa vietetään puolestaan teemapäiviä.    

Lataa Palmia Lounas -sovellus

Palmia Lounas -sovelluksen avulla sinun on helppo tarkistaa menut, aukioloajat ja ravintolauutiset.

// %>