MENU

Ajankohtaista

AKT:n myötätuntotaistelun vaikutukset palveluihimme

22.11.2019 15:05

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut ryhtyvänsä Posti Oy:n työnseisauksia tukevaan myötätuntotyötaisteluun. Jos työtaistelu toteutuu, se alkaa maanantaina 25.11. klo 03.00 ja päättyy tiistaina 26.11. klo 03.00. Työtaistelu vaikuttaa toteutuessaan myös HSL-alueen bussiliikenteeseen, koska sen aikana AKT:n jäsenet, jotka ajavat alueella paikallis- ja lähiliikennettä, pidättäytyvät työstä.

Jos lakko toteutuu, sillä on vaikutuksia HSL-alueen bussiliikenteeseen pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kerava, Sipoo, Tuusula, Kirkkonummi ja Siuntio).

Työmatkaliikenne vaikeutuu pääkaupunkiseudulla
Palmiassa lakon vaikutukset näkyvät niin, että työntekijöillämme voi olla vaikeuksia päästä työpaikoilleen. Olemme tehneet järjestelyjä lakon toteutumisen varalle, jotta pystymme hoitamaan työt asiakaskohteissa mahdollisimman normaalisti. Jossain kohteissa palveluissamme voi kuitenkin olla poikkeuksia lakon takia.

Turvallisuuspalveluissa ja kiinteistöpalveluissa olemme pystyneet varautumaan hyvin lakon toteutumiseen emmekä odota isoja vaikutuksia.

Toimitilapalveluissa kriittiset tilat ja tehtävät pyritään turvamaan. Siivouskohteissa töitä saatetaan joutua priorisoimaan, jolloin osa töistä tehdään myöhemmin. Poikkeuksia voi esiintyä mahdollisesti kouluissa.

Ruokapalveluissa emme odota isoja vaikutuksia, joskin myötätuntotaistelu voi vaikeuttaa työpaikoille pääsyä. Ruokakuljetuksiin emme odota lisävaikutuksia. Uutisoimme aiemmin Postin lakon vaikutuksista ruokakuljetuksiin.

Tiedotamme tilanteesta verkkosivuillamme ja mahdollisista asiakkaan toimintaan vaikuttavista palvelupoikkeuksista suoraan asiakkaille.

HSL-alueen tilanteen edistymistä kannattaa seurata uutisista ja HSL:n sivuilta: https://www.hsl.fi/uutiset/2019/selvitamme-aktn-mahdollisen-myotatuntotyotaistelun-vaikutuksia-bussiliikenteeseen-18659