John Nurmisen Säätiön käynnistämää Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tekojen parissa. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Itämeripäivän tarkoituksena on myös lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.
Arjen ruokavalinnoilla on aina merkitystä – siksi helpoin tapa osallistua Itämeripäivään onkin nauttia Itämeri-ystävällisiä antimia. Lounasravintolamme kutsuvat teemapäivänä syömään herkullista lähikalaa ja maistuvia lisukkeita.
Ravintoloidemme Itämerimenu pitää sisällään muun muassa hauesta ja lahnasta itse tehtyjä kalapihvejä Lindströmin tyyliin, perinteistä perunamuusia sekä kauden juureksia – maukasta alkukeittoa ja herkullista jälkiruokaa unohtamatta. Tutustu tarkemmin ravintolakohtaisiin ruokalistoihin sekä lähimpään lounasravintolaasi täällä!
Suosimme ravintoloissamme kestävästi pyydettyjä kalalajeja, ja yhä useammin Itämeren ja lähialueiden kalaa. Itämeripäivän kalapihveissä käyttämämme lahna kuuluu särkikaloihin, joiden ylisuuret kannat uhkaavat lisätä vesien rehevöitymistä. Itämeren kalaa syömällä voikin auttaa vähentämään tehokkaasti meren ravinnekuormaa. Kestävästi pyydetty lähikala on myös terveellinen ja ympäristöystävällinen proteiininlähde.
Hyvää Itämeripäivää – ja tervetuloa herkuttelemaan lounaalle!