MENU

Ajankohtaista

Palmia laajentaa Turkuun

19.01.2017 16:00

Palmia laajentaa siivouspalvelua Turkuun kevään ja kesän aikana. Toiminta ensimmäisissä kohteissa alkaa huhtikuussa ja rekrytoinnit alkavat nyt.

Turun kaupunki kilpailutti siivouspalvelujensa kolmannen erän vuoden 2016 lopussa. Tarjouskierroksen voittivat tuolloin Palmia Oy ja Arkea Oy. Palmian kanssa siivouspalveluista on tehty kolmevuotinen sopimus.

Turussa uusi, toimialalla kokenut

Palmian voittamissa kohteissa on muun muassa toimistotiloja, kouluja, nuorisotiloja ja kirjastoja.
- Palmia Oy on markkinoilla uusi toimija, etenkin muualla kuin pääkaupunkiseudulla. Toimialalla olemme kuitenkin kokeneita, ja vastaavia kohteita olemme hoitaneet Helsingissä yli kymmenen vuotta. Siivouspalvelut on liiketoiminnoistamme suurin, noin 800 työntekijän kokonaisuus, Palmian siivouspalveluista vastaava liiketoimintajohtaja Jaana Kujala kertoo.

Rekrytointi on käynnissä

Palmia palkkaa Turun-kohteisiin yhteensä noin 20 työntekijää.
- Uskon, että saamme tueksemme paikallistuntemusta. Muun muassa esimiesrekrytointi on parhaillaan käynnissä, Kujala kertoo.
- Palkkaamme maaliskuusta alkaen vakituisen, kokoaikaisen palveluesimiehen vastaamaan operatiivisesta toiminnasta, työnkierron suunnittelusta, henkilöstöhallinnosta ja asiakasyhteyksien hoidosta.

Tavoitteena valtakunnallisuus

Noin 1500 palvelualojen ammattiosaajaa työllistävän Palmian lähitulevaisuuden tavoitteisiin kuuluu muun muassa voimakas kasvu ja laajentuminen valtakunnalliseksi toimijaksi. Laajentumistavoitteen mukaisesti Palmia etenee Etelä-Suomen alueella.

- Uuden toiminta-alueen haltuunotto vaatii tietysti työtä ja erityispanosta. Palmian vastuulle tulevissa kohteissahan on myös arvokas ja kiinteistönä vaativa Turun Linna, Kujala huomauttaa.

Laatu ja kotimaisuus tärkeää

Turun kaupunki kilpailutti vuoden 2016 lopussa viiden eri osa-alueen siivouspalvelut. Palmia voitti alueista kolme. Kilpailutuksessa jatkoon päässeiden tarjoajien ilmoittamille referenssiasiakkaille tehtiin asiakastyytyväisyystutkimus, jossa Palmia sai korkeat pisteet. Kokonaistaloudellisuuden vertailuperusteissa huomioitiin näin myös laatu. Palmialla ja Arkealla oli niin ikään pienin työntekijöiden vaihtuvuus. Kilpailutukseen osallistui seitsemän erilaista palvelutarjoajaa kansainvälisistä konserneista alueellisiin toimijoihin.

- Olemme tyytyväisiä, että myös laatua arvioitiin tässä kilpailutuksessa. Siivouspalvelun tuotanto on erittäin hintakilpailtua, mutta tilojen käyttäjien tyytyväisyys ja hyvinvointi syntyvät laatutekijöistä. Lisäksi iloitsemme siitä, että palvelun tuottaminen säilyy kotimaisissa käsissä, Kujala sanoo.

Turun kiinteistöliikelaitos kilpailutti siivouspalveluja jo aiemmin vuosina 2014 ja 2015, ja alkaneena vuonna järjestetään neljäs kilpailutus.

Uutiseen liittyvät palvelut