MENU

Ajankohtaista

Palmia aloitti siivouspalvelut elokuussa Olympiastadionilla

20.08.2020 08:27

Siivouspalvelumme Olympiastadionilla alkoivat elokuun alussa ja työllistävät vajaa kymmenen työntekijää ylläpitosiivouksen osalta. Stadionin yhteydessä on Urheilumuseo, jonka siivous tuli myös Palmian hoidettavaksi. Stadionilla järjestettävien tapahtumien siivous työllistää vielä erikseen noin 30 – 100 henkeä riippuen aina tapahtuman koosta.

Stadionin perusparannus alkoi vuonna 2016 ja valmistui elokuussa 2020. Siivottavaa pinta-alaa on Stadionilla nyt 40.000 neliötä aiemman 20.000 sijaan. Katsomoiden 36.000 penkkiä ja rakennuksen seitsemän kerrosta pitävät siivoojat kiireisinä. Maan alle rakennettujen kerrosten tilat, kuten juoksuradan ja urheilutilojen käytävien pinnat, haastavat niin siivoojat kuin siivouskoneetkin. Stadionilla on urheilu- ja harjoitustiloja, toimistotiloja sekä kokous- ja tapahtumatiloja - kaikki vaativat asiantuntevaa siivousta, joka soveltuu juuri ko. tilaan.  

Olympiastadionin rakentamisesta järjestettiin aikanaan suunnittelukilpailu, jonka voitti arkkitehtien Yrjö Lindegrenin ja Toivo Jäntin ehdotus. Funktionalistista tyylisuuntaa edustavan stadionin rakennustyöt aloitettiin helmikuussa 1934 ja puhdaslinjainen rakennus vihittiin käyttöön 12.6.1938. Silloin sen kerrottiin olleen maailman kaunein Olympiastadion ja siltä se edelleenkin näyttää.

Helsingin Olympiastadionin kaikille avoimia avajaisia ja käyttöön vihkimistä voi seurata 22.8. suorana tv-lähetyksenä Nelosen kanavalta ja Ruudusta.

Avoinna olevat Palmian työpaikat löydät täältä

Lue lisää palmialaisesta siivouksesta:

Kemikaaliton siivous innoittaa Palmiassa

Siivouspalveluiden kilpailutus tulossa?

Uutiseen liittyvät palvelut