MENU

Ajankohtaista

Siivooja terveysaseman tiloissa pyyhkimässä pintoja.

Palmialle vastuu uuden hyvinvointialueen ruoka- ja siivouspalveluista 

9.01.2023 13:57

Vuoden 2023 alussa toimintansa aloittaneen Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) ruoka- ja siivouspalvelut hoitaa jatkossa Palmia Oy.  

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymään / hyvinvointialueeseen (Keusote) kuuluvat vuoden 2023 alusta alkaen Hyvinkää, Järvenpää, Nurmijärvi, Mäntsälä, Tuusula ja Pornainen. Keusote kilpailutti hyvinvointialueen kohteiden, HUS Laboratorioiden ja kuvantamisen sekä Pornaisten kunnan päiväkotikohteiden ateria- ja siivouspalveluja kesän 2022 aikana.​  

Kilpailutuksen myötä uusi toimija aloittaa kymmenissä palvelukohteissa, joissa työskentelee lähes sata työntekijää tuottaen ruoka- ja siivouspalveluja. Palveluntuottajan muutoksen yhteydessä osa Keusoten palveluja tuottavasta henkilöstöstä ja irtaimistosta siirtyi uuden palveluntuottajan nimiin.  

Tarkoituksena yhteinen kehittäminen 

Palvelusopimus alkoi Keusoten alueella tammikuun ensimmäisenä päivänä.  
- Tarkoituksena on luoda aktiivinen sopimuskumppanuussuhde, ja jatkossa palveluja kehitetään yhdessä tilaaja-asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on myös ottaa käyttöön Palmian tuotantokäytössä olevia digitaalisia työkaluja yhdessä sopien., Palmia Oy:n toimitusjohtaja Nina Mähönen sanoo.  

Yhteishankinnassa ovat tilaajina mukana sekä Keusote että Pornaisten kunta ja HUS.  

Rekrytointeja käynnissä vielä Keusoten alueella 

Osa Keusoten henkilöstöstä siirtyi Palmialle. Myös uusia työntekijöitä tarvitaan alueen palvelukohteisiin ja Palmia onkin rekrytoinut kymmeniä ammattilaisia ruoka- ja siivouspalvelutehtäviin.  
- Olemme iloisia, että palvelujen parissa jo työskenteleviä henkilöitä on halunnut tulla meille töihin ja jatkaa näin alueella työskentelemistä. Tarvitsemme kaikki nykyiset ja uusia innokkaita osaajia huolehtimaan alueen asiakkaista, Mähönen sanoo.  

Palmian asema hyvinvointialueiden kumppanina vahvistuu 

Palmia on jo toiminut Keusoten palveluntuottajana Järvenpään alueella, kun se vuoden 2021 syksyllä osti alueella ateria- ja siivouspalveluja tuottaneen Jatsi Oy:n.  
- Palmialle Etelä-Suomen alueella laajentuminen on osa kasvustrategiaa kuntien ja soten vastuullisena palvelukumppanina. Yhdessä Jatsin kanssa tavoitteenamme oli vahvistaa asemaamme kuntien ja hyvinvointialueiden tukipalvelujen tuottajana. Tämä kilpailutusvoitto kertoo onnistumisestamme, Nina Mähönen iloitsee.  

Palmia Oy:n omistajuus vaihtuu 

Palmia Oy:stä tehtiin myyntipäätös joulukuussa 2022. Nykyinen omistaja Helsingin kaupunki luopuu omistajuudesta, ja uusi omistaja on pääomasijoitusyhtiö Mutares. Omistajuuden vaihtumisen odotetaan tapahtuvan vuoden 2023 alkupuolella ja Palmia siirtyy uuteen omistukseen kokonaisuudessaan. 

- Tuleva omistajanvaihdos ei vaikuta voimassa oleviin asiakassopimuksiimme, vaan työt jatkuvat tutusti palvelulupauksemme mukaisesti. Myös henkilöstön asema on omistajanvaihdoksessa vakaa, sillä voimassa oleva työehtosopimus säilyy sen yhteydessä, Mähönen päättää. 

Uutiseen liittyvät palvelut