MENU

Ajankohtaista

Palmian talvikunnossapidon palvelut talvella 2020-2021

12.01.2021 08:01

Palmia on tehnyt varautumissuunnitelman Helsingin alueen lumitöiden osalle tulevan talven ajaksi. Suunnitelmassa on priorisoitu kriittiseksi määritellyt kohteet kuten sairaala- ja terveydenhuollon kiinteistöt ja pelastusasemat. Lumityöt hoidetaan siis näissä kohteissa ensin.

Talvikunnossapitoa sadoissa kohteissa 

Palmia vastaa lumien poistosta ja alueiden hiekoittamisesta Helsingin seudulla sadoissa kohteissa, ja tämän lisäksi Hämeenlinnan ja Lahden alueella. Kriittiseksi määriteltyjen kohteiden jälkeen palvelusta huolehditaan mm. asuinkiinteistöissä, koulukiinteistöissä ja niihin verrattavissa suurten käyttäjämäärien kohteissa. 

- Koneellisissa lumitöissä tulevaan talveen on varauduttu alihankintamallilla pääkaupunkiseudun lisäksi Hämeenlinnassa. Malli tuo joustoa äkillisiin tilanteisiin erityisen runsaslumisina päivinä. Käsilumitöitä tehdään mm. koulu- ja päiväkotikohteissa pääasiassa kohteissamme työskentelevän henkilöstön voimin, toimialajohtaja Virve Linna kertoo. 
- Erittäin runsaiden lumisateiden aikaan teemme kaiken mahdollisen lumitöiden eteen, ja pyrimme hoitamaan ne niin pian kuin mahdollista. Hoidamme kohteet priorisoidussa järjestyksessä, hän jatkaa.  

Palvelupyynnöt asiakaspalveluun 

Palmian vastuulla olevista kohteista tulevat palvelupyynnöt lumien poistamiseksi tai hiekoittamiseksi pyydetään osoittamaan asiakaspalvelun osoitteeseen: talvi@palmia.fi tai puhelimitse 0303 22333. 

Vastuunjako talvikunnossapidosta Helsingissä 

Helsingissä vastuu katujen talvikunnossapidosta jakautuu kaupungin ja yksityisten kiinteistöjen kesken alueittain. Alueita ovat ns. perinteisen vastuunjaon mukaiset alueet ja kokonaisvastuuhoitoalueet. Helsinki on myös tehnyt suunnitelman katujen puhtaanapidosta. 

Katso täältä talvikunnossapidon vastuiden jakautuminen ja suunnitelma Helsingin kaupungin alueella. (> Tämä linkki johtaa hel.fi-sivuille, missä kerrotaan mitkä lumityöt ovat kiinteistön vastuulla, mitkä kaupungin vastuulla ja missä aiotaan milloinkin aurata.) 

 

Uutiseen liittyvät palvelut