MENU

Ajankohtaista

Palmian tuotekehityspäällikkö Janne Häkkänen on valittu PRO-kilpailun finaaliin

4.12.2020 06:30

Kuva: Mika Levälampi

Palmian tuotekehityspäällikkö Janne Häkkänen on edennyt upeasti PRO-kilpailun finaaliin! Hän on yksi Suomen parhaista horeca-alan ammattilaisista. Alkuvaiheen äänet on kuitenkin nyt unohdettu ja Janne tarvitsee lisää kannustusta ja kehuja edetäkseen voittajaksi tässä kovassa kisassa. Käy siis antamassa äänesi Jannelle kilpailusivustolla ja autat häntä saavuttamaan ansaitsemansa tunnustuksen.

Huomaa, että ääntäsi tarvitaan, vaikka olisit jo ensimmäisessä vaiheessa ehdottanut Jannea! Finalisteja voi äänestää 4.-15.12. välisenä aikana ja voittajat julkistetaan PRO2021-gaalassa 21.4.2021 Finlandiatalolla.

Äänestä Janne voittoon osoitteessa: propalkinnot.fi/finalistit/janne-hakkanen/

Janne Häkkänen, tuotekehityspäällikkö

”Minua motivoivat haasteet, joiden ratkaisemiseen voin käyttää monialaista osaamistani. Pienet arjen onnistumiset auttavat kurkottamaan kohti suurempia tavoitteita.” 

”Minulla on aina ollut suuri intohimo ruokaan ja kokeilunhalua sen parissa. Elämysten luominen asiakkaille palkitsee. Käden jälki näkyy ja maistuu eikä tässä työssä voi koskaan olla valmis.” 

Janne on loistava ongelmanratkaisija sekä aktiivinen ruokatuotteen ja prosessien kehittäjä, jonka positiivinen asenne ei murru kovassakaan paineessa. Jannen ammattitaito näkyy laajassa osaamisessa kouluruoasta edustuskeittiöön. Janne johtaa tiimiään esimerkillä eikä koskaan pelkää laittaa itseään likoon. 

Janne vetää Palmia Foodsin tuotekehitystiimiä esimerkillisellä asenteella ja omalla tekemisellään. Hän tekee niin kuin haluaa muidenkin tekevän vaatien itseltään saman, ja vähän enemmänkin. Janne on arjen työssä läsnä ja osallistuu tiimin työhön. Janne on parhaimmillaan keittämässä, kuten hän itse sanoo, eli kehittämässä ja parantamassa reseptiikkaa. Janne on esimiehenä kannustava ja kuunteleva. Janne huomioi onnistumiset ja muistaa kiittää arjessa. Myös rakentavaa palautetta annetaan, kun siihen on aihetta. 

Janne on luonteva esiintyjä, sparraaja ja kouluttaja. Hän myös haluaa nähdä ja kuulla asiakkaan näkökulman. Hän onkin mielellään mukana asiakastapaamisissa ja makuraadeissa tapaamassa ja keskustelemassa ruokapalvelun tilaajan tai loppukäyttäjien kanssa. Kehitystyössä huomioidaan asiakkaan toiveet sekä eri toimialojen ja asiakkuuksien ominaispiirteet. Janne seuraa aktiivisesti alan muutoksia ja trendejä, jotta voi varmistaa tuotteiden vetovoiman muuttuvilla markkinoilla. 

Janne löytää positiivisuutta hankalissakin tilanteissa. Työasioihin ja ongelmiin suhtaudutaan aina niiden vaatimalla vakavuudella, mutta tekemisessä on huumori mukana. Moni Jannen työkaveri mainitsee, että Jannen hersyvä nauru tarttuu, vaikka välillä ei edes tietäisi mitä tässä nauretaan. Positiivinen asenne kannattelee arjen haasteissa ja sitoo koko tiimiä yhteen.  

Jannella on todella laaja osaaminen julkisesta ruoasta aina vaativimpaan edustusruokaan ja hän myös osaa löytää parhaat käytännöt ja toimivimmat toimintamallit sekä soveltaa niitä taitavasti eri toimialoille. 

”Viimeisen vuoden aikana on tehty merkittävä kehitystyö Palmian kouluruokareseptien kanssa samalla, kun tarjottavien koululounaiden määrä on noussut huimasti. Samaan aikaan on parannettu myös tuotekehityksen prosesseja sekä sisäistä yhteistyötä. Janne on ollut aivan avainasemassa tämän työn onnistumisessa ja se kertoo Jannen laajasta osaamisesta ja kyvystä suoriutua loistavasti kovassakin paineessa”, kiittelee Jannen esimies kehityspäällikkö Maarit Lunkka

Jannen yli 20 vuoden ura ravintola-alalla on vienyt alkuvuosina ympäri Suomea, mutta vuodesta 2004 lähtien työt ovat keskittyneet pääkaupunkiseudulle. Janne on työskennellyt pääasiassa á la carte –ravintoloissa ensin kokkina ja vuoromestarina ja sittemmin Keittiömestarin erikoisammattitutkinnon suoritettuaan keittiömestarina mm. lappiravintola Saagassa ja Marcante Oy:n ravintola Ainossa. Marcantella Janne eteni keittiöpäälliköksi vastaten lopulta kaikkien Marcante-ravintoloiden keittiöiden toiminnasta. Vuonna 2017 Janne aloitti työt Palmialla tuotesuunnittelijana ja vajaan vuoden jälkeen hänet nimettiin tuotekehityspäälliköksi. 

”Janne on kehittynyt muutamassa vuodessa lounasravintoloiden ruokalistasuunnittelijasta tuotekehityspäälliköksi, jolla on monipuoliset taidot kattaen koko Palmian ruokapalveluportfolion. Hänellä on mahtava kyky saada koko tiimi innostumaan ja etsimään ratkaisuja haastavimpiinkin tilanteisiin”, Maarit kertoo.  

Äänestä Janne voittoon osoitteessa: propalkinnot.fi/finalistit/janne-hakkanen/