MENU

Ajankohtaista

Talvikunnossapitotyöt 2021-2022

28.01.2022 13:48

Palmia on tehnyt varautumissuunnitelman talven kunnossapitotöihin. Helsingissä ensin hoidetaan sairaaloiden ja pelastusasemien lumityöt.

Palmia on tehnyt varautumissuunnitelman Helsingin alueen lumitöiden osalle tämän talven ajaksi. Suunnitelmassa on priorisoitu kriittiseksi määritellyt kohteet kuten sairaala- ja terveydenhuollon kiinteistöt ja pelastusasemat. Lumityöt hoidetaan siis näissä kohteissa ensin.  

Talvikunnossapitoa sadoissa kohteissa 

Palmia vastaa lumien poistosta ja alueiden hiekoittamisesta Helsingin seudulla sadoissa kohteissa, ja tämän lisäksi Hämeenlinnan ja Lahden alueella. Kriittiseksi määriteltyjen kohteiden jälkeen palvelusta huolehditaan mm. asuinkiinteistöissä, koulukiinteistöissä, päiväkodeissa ja niihin verrattavissa suurten käyttäjämäärien kohteissa. 

- Koneellisissa lumitöissä tulevaan talveen on varaudutta alihankintamallilla pääkaupunkiseudun lisäksi Hämeenlinnassa ja Lempäälässä. Malli tuo joustoa äkillisiin tilanteisiin erityisen runsaslumisina päivinä. Käsilumitöitä tehdään mm. koulu- ja päiväkotikohteissa pääasiassa kohteissamme työskentelevän henkilöstön voimin, toimialajohtaja Virve Linna kertoo. 
- Erittäin runsaiden lumisateiden aikaan teemme kaiken mahdollisen lumitöiden eteen, ja pyrimme hoitamaan ne niin pian kuin mahdollista. Hoidamme kohteet priorisoidussa järjestyksessä, hän jatkaa.  

Palvelupyynnöt asiakaspalveluun 

Palmian vastuulla olevista kohteista tulevat palvelupyynnöt lumien poistamiseksi tai hiekoittamiseksi pyydetään osoittamaan asiakaspalvelun osoitteeseen: [email protected] tai puhelimitse 0303 22 333. 

Vastuunjako talvikunnossapidosta Helsingissä 

Helsingissä vastuu katujen talvikunnossapidosta jakautuu kaupungin ja yksityisten kiinteistöjen kesken alueittain. Alueita ovat ns. perinteisen vastuunjaon mukaiset alueet ja kokonaisvastuuhoitoalueet. Helsinki on myös tehnyt suunnitelman katujen puhtaanapidosta. 

Katso täältä talvikunnossapidon vastuiden jakautuminen ja suunnitelma Helsingin kaupungin alueella.

Uutiseen liittyvät palvelut