MENU

Ajankohtaista

Tšekin pääministeri tutustui Palmian monipalvelukohteeseen

28.05.2018 15:15

Maanantaina 21.5.2018 Tšekin pääministeri Andrej Babiš tutustui delegaationsa kanssa Palmian monipalvelukohteeseen Vantaan Aurinkokiven kouluun. Palmia hoitaa kohteessa niin toimitila-, kiinteistö-, vartiointi- kuin ruokapalvelujakin.

Palmian kohde-esimiehenä Aurinkokivessä toimiva Titta Franzèn-Hendrell kertoo, että vierailuun liittyvät ohjeistukset tulivat hyvissä ajoin. 

- Vierailu vaati ylläpitosiivouksen lisäksi uudelleen siivouksen ministerin kulkureitiltä. Toimitilahuoltajamme Melinda Salmisen siivousjärjestystä muutettiin hieman, jotta kulkureitillä olleet luokat tulivat siivotuksi ennen vierailua. Lehdistötilaisuutta varten siirsimme myös pöytiä, ja Melinda siivosi sieltä paljastuneet roskat. Kohde-esimiehenä ohjeistin henkilökunnan ja varasin juomia ministerin delegaatiota varten. 

Aurinkokiven koulussa aulavartijana työskentelevä Jahandar Farhadi kertoo vierailun lisänneen vartioinnin ja ennakkosuunnittelun tarvetta. Pääministerillä oli luonnollisesti omat henkivartijat sekä Suomen poliisi mukana. Palmian turvapalveluiden tehtävänä oli valvoa vierailua tarkasti ja turvata liikkuminen koulun alueella, sillä koulussa oli vierailun aikana paljon ihmisiä ja esimerkiksi oppilaiden tuli kulkea poikkeuksellisesti takaovesta. Farhadin työnkuvaan normaalina päivänä kuuluu oppilaiden turvallisuuden valvominen, yleinen turvallisuus, parkkipaikkojen valvominen, paloturvallisuus ja muut turvallisuuteen liittyvät asiat.  

Pääministerin vierailu Aurinkokiveen uutisoitiin myös Tšekin television pääuutislähetyksessä. Suomi ja Aurinkokivi-osuus löytyy n. 15 minuutin kohdalta.

Katso Tšekin television pääuutislähetys tästä.