MENU

Uratarinat

Kuvassa Simo Korvepää hymyilee työpisteen keittiössä.

Keittiömestari Simo Korvenpää

Keittiömestari Simo Korvenpää etsi kolme vuotta sitten säännöllisempää päivätyötä ja päätyi Helsingin Kaupungintalon ravintolaan. Se kuulosti työpaikkana monipuoliselta ja kiinnostavalta ja sellaiseksi se on myös osoittautunut.

Keittiömestarin kiinnostava kohde

Kaupungintalon ravintolan keittiössä on laaja skaala: kokki saattaa valmistaa siellä menun kahdelle hengelle kabinettiin tai vastaavasti buffetin 700 hengelle.
- Meillä on lounas arkipäivisin ja lisäksi teemme myös pitopalvelua, salaatteja, grilliruokaa, erilaisia menuja ja edustusruokaa, Simo luettelee. Viikonloppuisin kaupungintalon ravintola toimii myös tilausravintolana.

Asiakkaana kuninkaallisia ja kaupunkilaisia

Vuoden 2017 alussa uudistetussa Kaupungintalon ravintolassa myös asiakkaiden kirjo on laaja.
- Asiakkaina meillä on kuninkaita ja duunareita sekä kaikkea siltä väliltä, Simo kertoo.  
Edeltäneellä viikolla hän on suunnitellut kolmen ruokalajin lounasmenut Pohjoismaiden kuninkaallisten vierailulle.
- Yleensä valtiovierailun aikaan vieraat syövät lounaan täällä ja päivällisen Presidentinlinnassa. Tyypillisiä asiakkaita ovat kaupungin työntekijät ja muut toimistotyöläiset. Turistit ovat löytäneet ravintolan uudistuksen jälkeen.

Joskus edustusruokaa tehdään myös muualla. Simo on tarpeen vaatiessa grillannut ulkona ja esimerkiksi pormestarin virka-asunnolla. Päivittäiseen tekemiseen kuuluu myös menujen suunnittelua, lounaaseen osallistumista, kuormien purkamista ja tavaroiden tilaamista.

Työpaikka, johon on hyvä tulla

Simon mielestä parasta on vaihtelevuus ja työn monipuolisuus. Vaikka Palmialla on taustalla tietty konsepti, hänen on mahdollista toteuttaa itseään suunnittelemalla ja toteuttamalla erilaisia menuja raaka-aineiden valinnasta lähtien.

Hyvä työporukka kannustaa jaksamaan työssä, eikä Kaupungintalon ravintolan tiimi hätkähdä, vaikka seinä olisi tilauksia pullollaan.
- Pystymme ottamaan kiireen vastaan ja pitämään hyvän meiningin yllä, Simo kuvaa.

Simolle palkinto työstä löytyy arjen onnistumisista.
- Kun saat organisoitua hektisen päivän, saat kaiken loksahtamaan kohdilleen ja porukka tykkää ruuasta, se on tottakai aina palkitseva tunne.

Tämä työntekijäjuttu on toteutettu yhteistyössä Duunitorin kanssa.

"Hyvä työporukka kannustaa jaksamaan työssä. Pystymme kiireessäkin pitämään hyvän meiningin yllä."
Simo Korvenpää, keittiömestari