MENU

Uratarinat

Keittiöpäällikkö Mikko Sievers istuu pöydän ääressä työasussaan.

Keittiöpäällikkö Mikko Sievers

Ravintola Mertan keittiöpäällikkö Mikko Sievers on ollut Palmian palveluksessa vuodesta 2000 lähtien. Hänellä on kokemusta useista toimipaikoista ja hän kiitteleekin työnantajansa joustavuutta.

Joustoa puolin ja toisin 

- Palmia on hyvä ja joustava työnantaja. Työskentelin aiemmin Kallion virastotalolla, Kuntatalolla, Tilastokeskuksessa ja juhlapalveluissa. Kolmen lapsen isänä arvostan sitä, että lasten syntymän jälkeen sain vaihtaa toimipistettä ja siirtyä päiväpainotteiseen työhön. Muutenkin työkierto on hyvä asia erityisesti esimiestehtävissä. 3-4 vuotta yhdessä paikassa on hyvä aika, keittiöpäällikkö Mikko Sievers sanoo. 

- Tarvitsemme jatkuvasti uusia keittiöammattilaisia. Hyvä fyysinen kunto, paineensietokyky, laaja ammattitaito, joustavuus ja ahkeruus ovat asioita, joita arvostan työntekijöissä, Mikko summaa. 

Työkavereita ja asiakasta kuunnellen 

Mikko työskenteli viimeiset neljä vuotta Vallilassa suositussa lounasravintola Elmstreetissä ja siirtyi sieltä Ravintola Mertaan. Merta avasi ovet asiakkaille elokuussa 2020 Kalasataman Kaupunkiympäristötalossa, osoitteessa Työpajankatu 8.

Ravintolan konsepteihin kuuluvat Merta buffet -puoli sekä Halsteri, jossa annos valmistuu odotellessa. 

Kahvila Nuotta tuo säpinää toimintaan kahvilatoiminnan ja aamupalan kautta sekä palvelee lounasasiakkaita salaattibuffetin ja keiton merkeissä. Mertan toiminnan keskiössä on ympäristöystävällinen toimintatapa ja siellä onkin enemmän kasvis- ja vegaaniruokavaihtoehtoja tarjolla. 

Ravintolan lounasasiakasmäärä odotukset ovat 700 asiakkaassa päivätasolla. Ravintolan kautta hoituvat myös kokous- ja juhlatarjoilut talon lukuisiin kokoustiloihin. 

Työtyytyväisyys syntyy Palmialla arjen teoista. Viihtymiseen tarvitaan paljon vuorovaikutusta ja kykyä kuunnella henkilöstöä – ja asiakasta. 


- Suunnittelemme ja kehitämme ravintolatoimikunnassa tarjontaamme ja palvelujamme yhdessä asiakkaiden kanssa. Erilaiset teemaviikot, kuten Meksiko tai Aasia ovat olleet suosittuja, Mikko kertoo. - Myös tuotekehitys on suuressa organisaatiossa tärkeässä osassa. Kuulun tuotekehitystiimiin, jossa kehitetään yhdessä muiden ravintoloidemme keittiöpäälliköiden kanssa Palmian ruokatuotetta. 

Kolmen lapsen isänä arvostan sitä, että lasten syntymän jälkeen sain vaihtaa toimipistettä ja siirtyä päiväpainotteiseen työhön. Muutenkin työkierto on hyvä asia erityisesti esimiestehtävissä.
Mikko Sievers, keittiöpäällikkö