MENU

Uratarinat

Viestinnän kesätyöntekijä Sonja Pellinen istuu kokouskeskuksen sohvalla ja hymyilee kainosti.

Viestinnän kesätyöntekijä Sonja Pellinen

Olen Sonja Pellinen, 16, ja opiskelen Tikkurilan lukiossa. Toimin kahden viikon ajan kesätöissä Palmian viestintäharjoittelijana. Työhöni sisältyi mm. valokuvaamista, kirjoittamista toimistolla, somepostausten luomista sekä muiden haastattelua ja työpäivän seuraamista. Olen ensimmäistä kesää Palmialla työskentelemässä, eikä tylsiä hetkiä ole tullut.

Sonja Pellisen kahden viikon kesätyökokemus Palmialla

Työni ei sijoittunut vain yhteen paikkaan, vaan sain käydä erilaisissa paikoissa tutustumassa muiden palmialaisten työhön. Sain siis näyttöä muistakin kuin toimistotöistä ja pääsin seuraamaan, mitä oikeasti muiden työhön sisältyy stereotyyppisen ajattelun ulkopuolella.

Työssäni minua opasti viestintäjohtaja Henna Mikkonen-Kemppainen, viestintäsuunnittelija Tiina Ahola ja markkinointisuunnittelija Krista Aksila-Hursti. Tein työtäni heidän kanssaan vuorotellen ja kaikki auttoivat minua eri työtehtävissä. Sain kaikilta apua aina, kun sitä tarvitsin.

Mahtava harjoittelukohde

Parin viikon harjoittelujakso on tuntunut mahtavalta! Olen päässyt tekemään kaikkea monipuolisesti ja hoitamaan eri viestinnän alan hommia. Halusin kokeilla nimenomaan viestinnän alan töitä, koska opiskelen itse lukiossa viestintälinjalla. Halusin myös saada tulevaisuutta ajatellen käsityksen siitä, mitä viestinnän parissa työskentely on. Näitä asioita lähdin tavoittelemaan ja ne toteutuivat. Työni oli myös hyvin laajaa, mikä yllätti minut positiivisesti.

Sain kokea täysin uusia puolia työelämästä. Aikaisempi kokemus työelämästä oli kaupassa työskentely, joka taas oli ihan eri maailmasta kuin viestintäharjoittelijan työ. Tutustuin erilaisiin ihmisiin ja näin syvemmän puolen heidän työstään.

Opin lisää viestintäalasta ja markkinointialasta. Myös kaikki kohteet, joissa vierailin, opettivat minulle jotain uutta, sillä kaikissa paikoissa oli niin erilaiset työtehtävät ja käytännöt. Opin myös vetoamaan kirjoittamalla lukijaan ja ottamaan uusia näkökulmia asioihin.

Mieleenpainuva kokemus

Kaikki tämä on tuntunut todella antoisalta ja hyvältä! Parhaimpia asioita on ollut ihmisiin tutustuminen ja uuden työn kokeminen kokonaisuudessaan. Aluksi olin vähän hukassa enkä ollut kauhean varma siitä, mitä tulisin tekemään kahden viikon ajan, mutta kaikki oikeastaan etenikin mukavasti.

Työyhteisö kokemukseni kannalta on ollut viihtyisä ja rento. Muut työntekijät ovat kehuneet ja kannustaneet, mikä on myös ollut yksi paras osa tätä kokonaisuutta. En ole kokenut oloani ulkopuoliseksi ja monet ovat olleet kiinnostuneita työstäni.

Viestintätaitoja tarvitsee monissa elämäntilanteissa sekä erilaisilla aloilla. Tämän on ymmärtänyt vielä paremmin viestintäalan töitä tehdessä. Haluan jatkossakin opiskella lisää viestintää ja Palmia oli erittäin hyvä paikka tulla kokeilemaan alan töitä.

Tämän jutun on kirjoittanut kesätyöntekijä Sonja Pellinen.

 

"Viestintätaitoja tarvitsee monissa elämäntilanteissa sekä erilaisilla aloilla. Tämän on ymmärtänyt vielä paremmin viestintäalan töitä tehdessä".
Sonja Pellinen