MENU

Vastuullisia kala-aterioita

WWF:n kalaoppaan suositukset ohjaavat Palmian ravintola- ja ruokapalveluiden kalan käyttöä ja olemme noudattaneet niitä jo vuodesta 2012 lähtien.

Kala-aterioita kestävästi kalastettuna

WWF:n kalaoppaan suositukset ohjaavat Palmian ravintola- ja ruokapalveluiden kalan käyttöä ja olemme noudattaneet niitä jo vuodesta 2012 lähtien. Haluamme ajatella ympäristöä ja toimia vastuullisesti. Haluamme myöskin, että asiakkaamme: päiväkotilapset, koululaiset, opiskelijat, aikuiset ja seniorit voivat luottaa vastuullisiin valintoihimme. 

Käytämme ravintoloissamme pääsääntöisesti vain vihreällä merkittyjä kalalajeja, joiden kannat on todettu elinvoimaisiksi. Myöskään niiden pyynti tai kasvatus ei aiheuta merkittäviä ympäristöhaittoja. Kalaoppaassa olevat kalojen värimerkinnät kertovat mitä kaloja kannattaa suosia, mitä kannattaa ostaa harkiten ja mitä ei kannata käyttää ollenkaan. Kalakantojen tila ja pyyntitapojen kestävyys vaikuttaa kalaoppaan suosituksiin. Lue lisää WWF:n kalaoppaasta, se auttaa sinua tekemään vastuullisia valintoja.

Mukana Itämeren pelastustalkoissa

Vuonna 2016 Palmia oli mukana John Nurmisen Säätiön vuonna 2015 käynnistämässä lähikalahankkeessa. Hankkeen tavoitteena on poistaa Saaristomerestä merkittävä määrä ravinteita särkikalaa kalastamalla. Hanketoiminta tähtää samalla eettisen lähiruuan tuottamiseen ja sen suosion kasvattamiseen. Hankkeessa kalastetut särjet päätyivät pihveiksi Palmian lounasravintoloiden lautasille Lagerbladfoodsin valmistamina.

Katso Särjen matka lautaselle -video tästä. John Nurmisen Säätiön lähikalahanke toteutettiin vuosina 2015-2019.