MENU

Uratarinat

Palmian turvallisuuspalvelujen kohde-esimies Tom Nordblad Finnoon metroasemalla Espoossa.

Palmian turvallisuuspalvelujen kohde-esimies Tom Nordblad

Metro- ja raitioliikenteen kohde-esimies Tom Nordblad hakeutui aikanaan Palmialle yhtiön tarjoamien koulutus- ja etenemismahdollisuuksien perusteella.

Turvallisuuspalvelujen kohde-esimies Tom Nordblad

“Palmialta aukesi aikanaan erittäin mielenkiintoinen PRJV-kohde (Poliisin ja Rajavartiolaitoksen avuksi asetettu järjestyksenvalvoja), joka mahdollisti järjestyksenvalvojakortin koulutuksen ja jonka vuoksi hakeuduin tänne. Minua kiinnosti myös kasvava yhtiö, jossa oli hyvät etenemismahdollisuudet”, kertoo kohde-esimies Tom Nordblad. “Käytännössä koko työurani koostuu turvallisuusalan tehtävistä. Ennen Palmiaa olen työskennellyt mm. Securitaksella, ISS Turvapalveluilla ja Avarn Securityllä.”

“Nyt olen työskennellyt Palmian turvallisuuspalveluissa jo reilu viisi vuotta erilaisissa tehtävissä. Olen kehittynyt esihenkilönä, ihmisenä ja työkaverina valtavasti Palmialla. Täällä tuetaan kouluttautumista, ja olenkin tänä aikana suorittanut Lähiesimiestyön ammattitutkinnon Helsinki Business Collegessa oppisopimuksella. Parhaillaan suoritan oppisopimuksella Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoa”, Nordblad jatkaa.

Monessa mukana

“Tällä hetkellä toimin metro- ja raitioliikenteen järjestyksenvalvonnan kohde-esimiehenä. Tulin alun perin järjestyksenvalvojaksi Helsingin liikennesatamiin. Olen myös ollut vuoroesimiehenä suurlähetystössä, josta etenin pääkonttorille vuoroesimieheksi. Tuolloin vastuualueellani oli paikallis- ja aulavartioinnin, piirivartioinnin ja osittain hälytyskeskuksen vuoroesimiehenä toimiminen”, Nordblad kertoo.

“Olen päässyt kokemaan monta kohdetta ja työnkuvaa, ja jokaisesta olen oppinut jotakin. Kielitaidosta, esimerkiksi englannista, on hyötyä varsinkin satamissa ja lähetystömaailmassa.”

Arvoja sekä asiakaspalvelua

“Kohtaamme, kuuntelemme, palvelemme, kehitämme eli Palmian arvot näkyvät arjessa. Tämä käy selvästi ilmi kohteessa, jossa itse työskentelen. Metro- ja raitioliikenteessä maalaisjärki yhdistettynä tilannetajuun ja huumorintajuun vievät tilanteissa jo pitkälle. Kohdattaessa monenlaisia ihmisiä on tärkeää, että haluaa olla avuksi ja kohtelee muita kunnioittavasti. Totta kai mahdollisuus joutua ikäviin voimankäyttöä tarvitseviin tilanteisiin on todellisuutta, joten siihenkin asennoitumisen pitää olla kohdallaan. Nämä ovat kuitenkin hyvin pieni osa työtehtäviämme”, painottaa Nordblad.

“Palmian arvot toimivat myös sisäisesti. Se, mikä mielestäni on aina erottanut Palmian muista firmoista on se, että kentän työntekijälle esihenkilöt ovat lähellä ja saavutettavissa tilanteen niin vaatiessa. Organisaatio ei ole kasvoton koneisto, vaan Palmialla pyritään avoimeen ja näkyvään esihenkilötyöhön, joka parantaa uusien ja vanhojen työntekijöiden viihtyvyyttä.”

Meillä on realistiset mahdollisuudet edetä ja kehittyä

“Palmia on työnantaja, johon voi luottaa. Koulutamme, ohjaamme ja autamme. Meillä pääsee myös tekemään monipuolisia työtehtäviä, ja jos ensimmäinen työ ei olekaan sinun juttusi, niin vaihtoehtoja löytyy”, vakuuttaa Nordblad.

“Kannustan kyllä nuoria sekä aikuisia, miehiä ja naisia hakeutumaan turvallisuuspalveluihin. Ala kasvaa, lisää tekijöitä tarvitaan ja etenemismahdollisuudet ovat hyvät. Asiakaspalveluhenkisille tekijöille löytyy kyllä töitä, tulitpa sitten armeijasta tai ammattikorkeakoulusta.”

Palmia on työnantaja, johon voi luottaa. Täällä koulutetaan, ohjataan ja autetaan.
Metro- ja raitioliikenteen kohde-esimies Tom Nordblad